Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mar 2020 - Anul XXV, nr. 62 (7367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În contextul epidemiei de coronavirus

Mobexpert își întrerupe activitatea la cele două magazine și la fabrica de mobilă din Suceava

Luni, 16 Martie 2020 (11:20:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În contextul epidemiei de coronavirus din România, conducerea Grupului Mobexpert a decis întreruperea activității pe termen nedeterminat.

Magazinele Mobexpert vor fi închise începând de joi, 19 martie. Activitatea logistică a grupului va fi întreruptă începând de sâmbătă, 21 martie. Hotărârea îi vizează pe toți cei 2.400 de angajați ai grupului.

În municipiul Suceava există două magazine Mobexpert, unul la Shopping City Suceava iar celălalt, de tip Outlet, în incinta Egros, precum și o fabrică de mobilă, Moldomex, unde lucrează 120 de angajați.

În perioada întreruperii activității, Mobexpert va achita către angajați, din fonduri proprii, o indemnizație în valoare de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, până la depășirea situației critice, au anunțat oficialii companiei.

Mobexpert a hotărât să își asume pierderile financiare extrem de mari pentru a își proteja atât clienții, cât și angajații.

„Este prima oară în cei 27 de ani de existență a Mobexpert când magazinele vor fi închise. Însă sănătatea clienților și a angajaților noștri este prioritară. Pentru că nu vindem un produs de primă necesitate pentru actuala situație, singura decizie responsabilă este să întrerupem activitatea.”, a declarat Dan Șucu, președintele și proprietarul Grupului Mobexpert.

”În urma unei atente şi responsabile evaluări a crizei medicale în care ne aflăm, am luat decizia logică de a întrerupe activitatea magazinelor Mobexpert pe o perioadă nedeterminată. Astfel, până miercuri 18 martie 2020 inclusiv vom mai face vânzări, iar logistica va funcţiona până vineri 20 martie 2020. Administratorii firmelor din grup şi cu mine nu putem să acceptăm riscul de a vă chema la muncă în cazul în care nu vă putem garanta şi sănătatea. Putem să ne asumăm pierderile financiare uriaşe pe care le vom avea în urma închiderii magazinelor. Nu ne putem asuma însă riscul ca dumneavoastră să vă contaminaţi la serviciu de la un client sau coleg. De la dumneavoastră, membrii familiei, copiii sau părinţii ar avea şi ei de suferit, cu posibile urmări tragice”, afirmă Dan Șucu, în comunicatul transmis de compania Mobexpert.

El mai spune că izolarea la domiciliu este singura soluţie pentru învingerea acestui virus:

”Ştim că autorităţile statului român nu au luat o decizie atât de tranşantă încă. Experienta altor ţări ne învaţă că în final o vor face. Cu cât mai târziu însă, cu atât mai rău. Ştim cu toţii că izolarea la domiciliu este singura soluţie pentru învingerea acestui virus”.

Compania se așteaptă ca, în viitorul apropiat, printre măsurile adoptate de Guvern să se regăsească și scutirea de la plata taxelor salariale pentru sumele plătite de angajatori din cauze de forță majoră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mobexpert își întrerupe activitatea la cele două magazine și la fabrica de mobilă din Suceava.
 Vizualizări articol: 2144 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mobexpert își întrerupe activitatea la cele două magazine și la fabrica de mobilă din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei