Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 260 (7261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Creșa din municipiul Suceava, închisă de DSP, se va redeschide cel mai devreme luni, 11 noiembrie

Miercuri, 6 Noiembrie 2019 (13:57:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Creşa de stat din municipiul Suceava, închisă luni de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în urma apariției unui focar de gastroenterită cu rotavirus, va fi redeschisă cel mai devreme luni, 11 noiembrie a.c.. Directorul executiv al DSP, dr. Liliana Grădinariu, a declarat că în cursul zilei de miercuri la creșă se finalizează dezinfecția, iar joi inspectorii sanitari vor recolta probe pentru testele de sanitație. „Așteptăm rezultatele testelor; probabil luni se redeschide creșa”, a afirmat medicul.

La creșă, singura de stat din municipiul Suceava, sunt înregistraţi 140 de copii cu vârste până la 3 ani, dar în mod curent circa 80% dintre aceștia o frecventau. După ce cinci copii au fost internaţi în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava cu gastroenterită cu rotavirus, DSP a recomandat închiderea unității pentru dezinfecție.

Evoluţia stării de sănătate a copiilor este favorabilă, însă specialiștii se așteaptă să apară și alte cazuri, având în vedere că este o boală de sezon extrem de contagioasă. „Pentru a preveni transmiterea virusului, copiii infectaţi cu rotavirus nu trebuie duşi la creşă sau în oricare alt loc unde pot intra în contact cu alţi copii, cel puţin două zile după dispariţia simptomelor. Virusul se transmite prin preluarea acestuia din materiile fecale infectate pe mâini şi apoi în cavitatea bucală”, a afirmat dr. Grădinariu.

Apariţia bolii poate fi prevenită prin spălarea frecventă a mâinilor, atât în cazul copiilor, cât şi al persoanelor care intră în contact cu aceştia; încercarea de a limita contactul mână-cavitate bucală şi dezinfectarea periodică a spaţiului de joacă şi a jucăriilor. Cea mai sigură metodă de prevenţie este vaccinarea. Vaccinul poate fi procurat contra cost din farmacii şi administrat de medicii pediatri sau medicii de familie, sugarilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 24 de săptămâni. Schema de vaccinare constă din administrarea a două doze, pe cale orală. Prima doză poate fi administrată începând de la vârsta de 6 săptămâni şi între doze trebuie să existe un interval de cel puţin 4 săptămâni. Este de preferat ca schema de vaccinare să fie aplicată înainte de vârsta de 16 săptămâni, dar trebuie finalizată înainte de vârsta de 24 săptămâni. Acest vaccin nu se administrează la copiii mai mari de 24 de săptămâni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creșa din municipiul Suceava, închisă de DSP, se va redeschide cel mai devreme luni, 11 noiembrie.
 Vizualizări articol: 1450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creșa din municipiul Suceava, închisă de DSP, se va redeschide cel mai devreme luni, 11 noiembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei