Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 117 (7118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Carte scrisă cu vârful nasului de un bărbat ce suferă de tetrapareză spastică

Miercuri, 22 Mai 2019 (11:01:19)

Asociaţia Freamăt de Speranţă din Câmpulung Moldovenesc a fost invitată la Dorohoi duminică, 19 mai, de către unul dintre membrii beneficiari ai acestui ONG, Marius Viorel Giradă, în vârstă de 40 de ani, ce poarta pe umeri povara unei suferinţe cumplite, la lansarea cărţii acestuia, „Dorinţa de a face cât mai mult”, pe care el a scris-o cu vârful nasului deoarece suferă încă din primul an de viaţă cu tetrapareză spastică.

Reprezentanţii ONG-ului câmpulungean au declarat: „Marius Viorel Giradă, deşi nu vorbeşte decât dislalic şi foarte dificil, are totuşi foarte multe de spus. El şi-a lansat duminică cea de-a treia carte de proză şi poezie intitulată <Dorinţa de a face cât mai mult>, carte care este o autobiografie scrisă cu lux de amănunte de către scriitor, carte ce poartă în cele 190 de pagini cititorul pe drumul <tetraparezei spastice>, pe drumul paraliticului în România - ţara în care a avea un copil cu dizabilităţi încă e o ruşine pentru unii părinţi, ţara în care recuperările se fac doar la sute de kilometrii de casa şi sunt uneori mult prea rare pentru a fi eficiente, ţara care nu i-a oferit şansa de a se recupera şi totuşi e ţara pe care Marius o iubeşte şi pentru care vrea sa lupte”.

Povestea lui Marius impresionează atât prin puterea cu care familia sa a luptat în toţi aceşti ani, cât şi prin faptul că aminteşte de toate locurile prin care a fost acest om în căutarea vindecării, de toţi oamenii întâlniţi, de toate uşile închise la care a bătut, dar şi de porţile ce i s-au deschis prin oameni minunaţi.

La eveniment au participat mai mulţi botoşăneni dornici să ajute, dar şi preoţii Constantin Muha - director al seminarului Dorohoi, Claudiu Foca şi Ionuţ Apetrei, care-l susţin pe Marius şi fără de care această carte nu ar fi existat. Marius are şi un blog personal - http//vreausalupt.wordpress.com - şi acolo îşi scria durerile, frustările, bucuriile. Acum toate acestea se află în cartea ,,Dorinţa de a face cât mai mult”. Doritorii pot cumpăra cartea de pe pagina de facebook a lui Marius sau de la Asociaţia Freamăt de Speranţă, care a preluat şi cazul lui. „Dacă nu v-am convins încă să oferiţi 30 lei pe carte, atunci voi menţiona faptul că această carte este scrisă cu vârful nasului deoarece Marius nu poate ţine nimic în mâini, ambele fiindu-i afectate de tetrapareză. Marius este o forţă, un exemplu şi are nevoie de noi să-i uşurăm viaţa. Părinţii lui Marius au obosit, lupta i-a îngenuncheat, iar tatăl lui este grav bolnav. Ei se gândesc ce va face Marius fără ei. Marius îşi doreşte integrare socială, recuperări şi colaborări cu alte persoane în situaţia sa. Acestea toate însă costă bani şi nu sunt accesibile oricui. Marius poate fi ajutat cumpărându-i-se cartea, donând în contul mamei sale, RO 84 BRDE 070SV 22901100700 deschis la sucursala BRD pe numele Giradă Rodica”, au menţionat reprezentanţii asociaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carte scrisă cu vârful nasului de un bărbat ce suferă de tetrapareză spastică.
 Vizualizări articol: 1154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Carte scrisă cu vârful nasului de un bărbat ce suferă de tetrapareză spastică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei