Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 53 (7054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hectare întregi cuprinse de flăcări, în opt incendii de vegetaţie uscată

Marţi, 5 Martie 2019 (11:58:43)

Pompierii militari suceveni au intervenit în 24 de ore la 11 incendii, dintre care 8 au izbucnit la vegetaţie uscată, urmare a unor focuri deschise în spaţii deschise. A ars vegetaţia uscată de pe o suprafaţă totală de peste 11 hectare. Astfel, militarii, împreună cu lucrători ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, au intervenit pentru lichidarea acestor incendii în localităţile: Dorneşti (500 mp), Fălticeni (15.000 mp), Voitinel (70.000 mp), Negostina (10.000 mp), Horodnic de Sus (5.000 mp), Solca (60 mp), Capu Codrului (3.000 mp) şi Bilca (10.000 mp). 
Misiunea cea mai dificilă, din cauza suprafeţei afectate, dar şi a vântului puternic care dezvolta şi propaga cu repeziciune incendiul, a fost în localitatea Voitinel, unde au intervenit pompieri de la Garda de Intervenţie Vicovu de Sus şi de la Detaşamentul Rădăuţi. Militarii, sprijiniţi de patru servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă din Voitinel, Bilca, Gălăneşti şi Horodnic de Sus, cu un total de 8 autospeciale de stingere, au localizat şi lichidat incendiul care a afectat vegetaţia uscată de pe o suprafaţă totală de aproximativ 7 hectare (din care, pe 2 hectare se afla o plantaţie de salcâmi, la care nu a fost afectat coronamentul arborilor), salvând astfel gospodăriile limitrofe.
De asemenea, echipaje ale pompierilor militari suceveni s-au deplasat în sprijinul colegilor de la ISU Botoşani, care s-au confruntat luni, în intervalul a doar 3 ore, cu 13 incendii izbucnite la gospodării şi terenuri agricole din localităţi botoşănene.
În ultimele zile au crescut îngrijorător arderile vegetaţiei uscate şi sunt semne că acestea nu se vor opri, în ciuda numeroaselor campanii de prevenire şi a eforturilor susţinute ale autorităţilor, dar şi ale jurnaliştilor.
Deoarece legislaţia interzice arderea la întâmplare a vegetaţiei uscate, iar cei care o fac pun în pericol fie fondul forestier, bunuri materiale importante sau chiar vieţi omeneşti, transmitem din nou un apel către populaţie şi către factorii de răspundere din administraţiile locale, să respecte interdicţiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă când flăcările sunt favorizate de condiţiile meteorologice (vânt puternic).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hectare întregi cuprinse de flăcări, în opt incendii de vegetaţie uscată.
 Vizualizări articol: 1519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hectare întregi cuprinse de flăcări, în opt incendii de vegetaţie uscată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei