Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 53 (7054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precizări

Adomnicăi: Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei sunt executate conform calendarului stabilit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a informat, ieri, printr-un comunicat de presă, că lucrările la şoseaua de centură a Sucevei sunt executate conform calendarului stabilit. Prefectul a afirmat că ieri dimineaţă a avut loc un comandament de lucru pe şantier, cu participarea beneficiarului lucrărilor  - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, respectiv directorul DRDP,  Ovidiu Laicu, şi a reprezentantului antreprenorului, SC Autotehnorom, Ion Vasile Rîpan.

Potrivit comunicatului prefectului Mirela Adomnicăi, până acum, la ruta ocolitoare s-au executat lucrări civile şi edilitare, lucrări de consolidare - pregătire terasament pentru îmbunătăţirea terenului de fundare, lucrări de drumuri şi lucrări de terasamente. 

„Directorul Ovidiu Laicu şi-a exprimat regretul că realitatea a fost prezentată în mod tendenţios, de către surse nedocumentate şi neimplicate în derularea investiţiei, atât cu privire la alocarea bugetară, cât şi referitor la finalizarea lucrărilor”, se menţionează în comunicat. 

Mirela Adomnicăi a afirmat că reprezentantul antreprenorului, SC Autotehnorom, Ion Vasile Rîpan, şi-a asumat finalizarea lucrărilor în termenul contractual, „execuţia acestora urmând a se desfăşura cu respectarea strictă a condiţiilor tehnice şi de calitate, doar în condiţii meteorologice propice  întrucât, pentru lucrările ce se vor executa, antreprenorul va asigura garanţia pentru o perioadă de 7 ani de la data realizării recepţiei la terminare”.

Prefectul de Suceava a declarat că, pentru corecta informare a cetăţenilor, va  comunica periodic, pe baza documentelor justificative, despre stadiul de executare a lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei, „în contextul în care alocarea bugetară este asigurată integral, iar până în prezent lucrările sunt în grafic”.

După data de 15 martie a.c., în condiţii meteorologice corespunzătoare, la şoseaua de centură a Sucevei se vor desfăşura lucrări de consolidare a terenului de fundare, prin execuţie coloane de beton, vor fi puse în funcţiune sas-uri automatice la sistemul pentru drenuri sifon, în sectorul 1,  lucrări de drumuri – execuţie lucrări la podeţe, în sectorul 1, sens giratoriu intersecţie sector 1-sector 2, şi lucrări pentru siguranţa circulaţiei - montare parapet la poduri şi pasaje.

Ruta ocolitoare a Sucevei se va întinde pe o lungime de 12,434 km şi va cuprinde 7 poduri, 4 viaducte, 5 pasaje şi două parcări.

Beneficiarul lucrării Varianta de ocolire a Sucevei este Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR, prin DRDP Iaşi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomnicăi: Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei sunt executate conform calendarului stabilit.
 Vizualizări articol: 2447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Adomnicăi: Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei sunt executate conform calendarului stabilit1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei