Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 53 (7054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În câteva ore

Doi bărbaţi au ajuns în arest, după ce au condus sub influenţa alcoolului şi fără permis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma Programului de Prevenire a Accidentelor Rutiere lansat de IPJ Suceava la mijlocul lunii februarie, poliţiştii sunt decişi să ia măsuri drastice împotriva celor care săvârşesc fapte penale la regimul rutier. Chiar dacă în ultimele zile mai multe persoane au ajuns în arest, după comiterea unor astfel de infracţiuni, unii şoferi iresponsabili pun în continuare în pericol viaţa lor şi a celorlalţi participanţi la trafic, săvârşind infracţiuni în trafic.

Duminică seara, două astfel de persoane care au fost depistate la volan sub influenţa alcoolului sau fără permis de conducere valabil au fost reţinute în spatele gratiilor.

Un prim caz a fost înregistrat de către poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Vama, care în jurul orei 23.20 au oprit pentru control, pe un drum comunal din localitatea Demăcuşa din comuna Moldoviţa, un autoturism marca Fiat, care se deplasa dinspre Moldoviţa spre satul învecinat. La volanul maşinii se afla un bărbat de 34 de ani, din comună, care în urma testării cu aparatul etilotest a fost depistat cu o alcoolemie de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. Verificările făcute în baza de date a poliţiei au arătat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, bărbatul de la volan fiind transportat la spital, unde i s-au recoltate probe de sânge. Având în vedere gravitatea faptei comise de acesta, pe numele său a fost emisă o ordonanţă de reţinere de 24 de ore, el fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Suceava. În cursul zilei de luni, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au luat decizia cercetării bărbatului de 34 de ani sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.   

 

Bărbat cu permisul reţinut, prins la volan după ce a consumat alcool

La aproape 3 ore distanţă, în jurul orei 02.45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi au oprit pe strada Ştefan cel Mare din oraş un autoturismul VW Passat, condus de un tânăr de 28 de ani, din comuna Arbore. Verificările făcute de poliţişti au stabilit că tânărul are permisul de conducere reţinut din data de 23 februarie, tot pentru o infracţiune rutieră. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde în prezenţa personalului medical a refuzat recoltarea probelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În acelaşi timp, autoturismul condus de acesta avea asigurarea RCA şi inspecţia tehnică periodică expirate. Tânărul s-a ales cu un dosar penal pe numele său, pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este reţinut” şi „refuzul conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”. El a fost încarcerat în spatele gratiilor cu ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca la expirarea orelor de arest să fie audiat de procurori, care vor stabili dacă e nevoie de luarea unei măsuri restrictive împotriva lui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi bărbaţi au ajuns în arest, după ce au condus sub influenţa alcoolului şi fără permis.
 Vizualizări articol: 1245 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi bărbaţi au ajuns în arest, după ce au condus sub influenţa alcoolului şi fără permis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei