Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 44 (7045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consiliul Judeţean va începe din fonduri proprii construcţia unui spital de copii în Suceava

Vineri, 22 Februarie 2019 (15:59:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Consiliul Judeţean va începe din fonduri proprii construcţia unui nou spital de copii în municipiul Suceava. Preşedintele Consiliului Judeţean şi al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că după ce PSD şi ALDE au respins în Parlament amendamentul la Legea bugetului de stat cu privire la alocarea de fonduri pentru acest spital de copii, administraţia judeţeană va demara singură procedurile pentru începerea investiţiei. Gheorghe Flutur a spus că noul spital va avea 350 de paturi, iar pentru început, Consiliul Judeţean Suceava va scoate la licitaţie elaborarea studiului de fezabilitate pentru această investiţie. Șeful administraţiei judeţene a explicat că noul spital de copii va fi construit în curtea spitalului vechi din Suceava. El a precizat că spitalul va funcţiona într-o construcţie monobloc, cu o suprafaţă totală de 3.750 de metri pătraţi, cu subsol, parter şi cinci etaje, în noua clădire urmând să funcţioneze şi o maternitate. „Declanşăm construcţia unui spital de copii în Suceava cu fonduri proprii. Pentru început vom asigura şi noi fonduri pentru această investiţie, dar vom căuta şi alte surse de finanţare, respectiv fonduri guvernamentale şi europene”, a precizat Gheorghe Flutur. El a arătat că până în prezent i-a solicitat de două ori ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, să aprobe construcţia unui spital de copii cu 350 de paturi la Suceava, însă până în prezent nu a primit nici un răspuns. De asemenea, preşedintele CJ Suceava a spus că a făcut demersuri şi la Compania Naţională de Investiţii pentru ca acest spital să fie inclus la finanţare, iar dacă nici acest lucru nu se va putea „ne vom strădui să facem acest spital din fonduri proprii, eventual printr-o investiţie multianuală”. El consideră că în prezent există şi o rezistentă a regiunilor şi oraşelor mai mari, „care nu par încântate ca Suceava să aibă un spital de copii”. Flutur a arătat că o investiţie într-un astfel de spital este absolut necesară, în condiţiile în care în momentul de faţă unul din trei pacienţi care se prezintă la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava este copil. Nu în ultimul rând, şeful administraţiei judeţene a declarat că şi Primăria Suceava va sprijini cu fonduri construcţia acestui spital de copii. Prezent alături de Gheorghe Flutur la conferinţa de presă, primarul Sucevei şi preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Ion Lungu, a dat asigurări că municipalitatea va intra în această asociere pentru construcţia spitalului, urmând să stabilească ce cotă de finanţare va putea asigura.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean va începe din fonduri proprii construcţia unui spital de copii în Suceava.
 Vizualizări articol: 1624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Consiliul Judeţean va începe din fonduri proprii construcţia unui spital de copii în Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei