Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 271 (6981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, implicat în proiectul Erasmus Plus „Students’ International Knowledge Unveil Lovely Areas”

Luni, 3 Decembrie 2018 (11:03:56)
Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară derulează între 1 septembrie 2017 și 31 august 2019 proiectul Erasmus Plus de parteneriat strategic între școli „Students’ International Knowledge Unveil Lovely Areas” (S.I.K.U.L.A.) coordonat de Istituto di Istruzione Secondaria Superiore “Enrico Medi”, situat în orașul Randazzo din Sicilia/Italia. Principalul scop al acestui proiect este promovarea din punct de vedere turistic a regiunilor în care se găsesc școlile partenere (Italia, Spania, Croația, Portugalia, România). Fiecare dintre parteneri va propune itinerarii turistice reprezentative atât pentru frumusețile naturale, culturale, istorice ale regiunilor, cât și pentru gastronomia locală. Elevii vor învăța lucruri noi, vor vizita locuri noi și vor experimenta pe viu itinerariile propuse, exprimându-și părerile și sentimentele prin intermediul unor chestionare elaborate în cadrul proiectului.În săptămâna 19-23 noiembrie 2018 a avut loc a patra activitate de învățare din cadrul proiectului, la școala coordonatoare Istituto di Istruzione Secondaria Superiore “Enrico Medi”, Randazzo-Sicilia. Conform repartizării realizate la prima întălnire de proiect, oaspeți la această activitate au fost reprezentanții școlilor din România și din Spania. Din partea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară au participat elevii: Patricia Ciotoi, Lorena Berciu și Leonard Vornicu, din clasele a IX-a și a X-a, specializarea turism și alimentație, însoțiți de profesoarele Violeta Iacentiuc și Corina Stamatin, iar din partea școlii din Spania un număr egal de elevi și profesori.După cum ne-a declarat coordonatoarea proiectului, profesor Violeta Iacentiuc, “activitatea de învățare de la școala siciliană a fost bine organizată, gazdele propunând itinerarii specifice pentru cultura, arhitectura, frumusețile naturale și gastronomia locală ale regiunii situate la poalele vulcanului Etna. Orașul Randazzo este cunoscut pentru centrul său istoric, cu clădiri medievale și catedrale construite din rocă vulcanică. Excursia pe versantul nordic al muntelui Etna ne-a arătat forța acestui vulcan, urmele ultimei erupții mai puternice din anul 2002 fiind încă vizibile. Am fost fascinați de formațiunile bazaltice din parcul Alcantara dar și de megaliții din parcul Argimusco, considerat a fi un Stonehenge natural al Siciliei, unde rocile sedimentare au luat forme deosebite.” Următoarea mobilitate este planificată în luna mai 2019, tot la școala coordonatoare din Sicilia, unde va avea loc evenimentul ETNA-SCHOOL-EXPO, o expoziție ce se va desfășura în centrul orașului Randazzo și la care vor participa toate școlile partenere în proiect. Aici se vor prezenta produsele finale realizate: postere, broșuri, pliante, filme, albume foto care vor ilustra itinerariile propuse de fiecare partener în scopul promovării turistice a regiunilor din care fac parte.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, implicat în proiectul Erasmus Plus „Students’ International Knowledge Unveil Lovely Areas”.
 Vizualizări articol: 1257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, implicat în proiectul Erasmus Plus „Students’ International Knowledge Unveil Lovely Areas”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei