Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 271 (6981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Mesaj

Apel al liderilor spirituali şi politici, la iubire de ţară şi credinţă, de Ziua Naţională a României, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mesajul transmis la Suceava de liderii religioşi şi politici cu ocazia celebrării Zilei Naţionale a României, la Centenarul Marii Uniri, a fost un apel la patriotism, credinţă şi unitate. În faţa numeroşilor suceveni care au înfruntat gerul pătrunzător pentru a asista la parada militară din centrul municipiului Suceava, a reprezentanţilor administraţiei publice şi politicienilor, după oficierea slujbei religioase, IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a făcut un apel la  „dragoste de muncă, dragoste de ţară, dragoste faţă de aproape, dragoste de tot ce e mai sfânt pe acest pământ”. Înaltul prelat a evidenţiat rolul educaţiei în şcoli, al învăţării istoriei „cu conţinutul pe care l-a avut până nu demult” pentru că „omul se formează încă din momentul zămislirii şi vine şcoala şi pune temelia solidă”.

„Nimic nu este mai sfânt decât să-ţi aperi pământul şi moştenirea lăsată de înaintaşi şi strădania pentru a ne păstra în dragoste, în unire. Munca şi cinstea sunt pietre de temelie atât pentru progresul duhovnicesc, cât şi pentru cel economic”, a spus IPS Pimen.

Acesta a arătat că unirea, „întregirea hotarelor” României „a avut ca temelie dorinţa permanentă şi conştiinţa unităţii de neam, de ţară. Nimic din ceea ce este bun şi sfânt nu se face fără un efort, fără virtuţi, virtuţi patriotice, virtuţi româneşti, virtuţi creştineşti”, a spus IPS Pimen. Ierarhul a subliniat credinţa domnitorului Ştefan cel Mare, care înainte de luptă se ruga, ţinea post, iar pe steag avea brodat chipul Sfântului Gheorghe şi purta cu el permanent Psaltirea, Crucea şi icoanele Maicii Domnului, Mântuitorului şi a Sfântului Ioan Botezătorul.

„Pe stema ţării noastre, a României Mari, în pliscul vulturului este Sfânta Cruce şi pe stemă cuvintele <Nimic fără Dumnezeu>. Aşa am rezistat. Aşa s-a realizat această unitate”, a afirmat arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

 

Parada militară a încântat numeroasa asistenţă la eveniment

După slujba religioasă a urmat un ceremonial militar, în cadrul căruia prefectul Mirela Adomnicăi a transmis mesajul premierului Viorica Dăncilă şi un apel la a recepta emoţional marele eveniment de la 1 Decembrie 1918: „Mi-aş dori ca fiecare dintre dumneavoastră să fie pătruns de un fior al sentimentului patriotic, iar steguleţul pe care văd că îl aveţi în mâini să îl duceţi acasă şi să îl aşezaţi în casa dumneavoastră la loc de cinste, astăzi, de Ziua României”.

Despre unitate şi dragoste de ţară au mai vorbit vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Niţă şi viceprimarul de Suceava Lucian Harşovschi, după care au fost depuse coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor şi Martirilor Bucovinei, din Piaţa Tricolorului. Ceremonia a continuat cu o paradă militară cu efective militare din cadrul Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoşani, de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Centrul Militar Judeţean Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Bogdan Vodă” Suceava, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, ISU şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean, şi o expoziţie de tehnică militară, în zona centrală a Sucevei. După lăsarea întunericului, pompierii militari au defilat cu torţe aprinse pe traseul esplanada Casei de Cultură - Palatul Administrativ - Piaţa Tricolorului - Palatul de Justiţie - Primărie – ISU „Bucovina” Suceava.

Programul a fost organizat de Centrul Militar Judeţean Suceava. Alături de reprezentanţii administraţiei publice au mai fost prezenţi reprezentanţi ai partidelor politice, ai instituţiilor culturale, ştiinţifice şi religioase, ligilor şi fundaţiilor, instituţiilor din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, ai asociaţiilor veteranilor de război, cadrelor militare în rezervă şi retragere şi Asociaţiei Cultul Eroilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apel al liderilor spirituali şi politici, la iubire de ţară şi credinţă, de Ziua Naţională a României, la Suceava.
 Vizualizări articol: 1269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Apel al liderilor spirituali şi politici, la iubire de ţară şi credinţă, de Ziua Naţională a României, la Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei