Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 271 (6981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Chirii la preţuri modice

Cheile noilor locuinţe ANL au fost împărţite vineri, la sediul Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ultima zi a lunii noiembrie, de Sf. Andrei, la sediul Primăriei Suceava au fost împărţite cheile noilor locuinţe ANL construite în zona Obcini, precum şi cele ale unor locuinţe ANL din cartierul de la Gara Burdujeni, celor 89 de tineri care au avut dosarele actualizate la zi şi au întrunit criteriile necesare.

Repartizarea locuinţelor a fost făcută de către viceprimarii Lucian Harşovschi şi Marian Andronache, împreună cu reprezentanţii serviciului Locativ din primărie, în sala de şedinţe a Consiliului Local Suceava.

„Sunteţi acei norocoşi care au ştiut să îşi actualizeze dosarele, care au răspuns adreselor primite de la primărie şi acum aveţi şansa de a primi aceste noi locuinţe. Acestea sunt construite de către Guvernul României, prin Agenţia Naţională a Locuinţelor, municipalitatea suceveană a primit doar un proces verbal de recepţie, prin poştă. Demersurile pentru realizarea lor au fost făcute la Bucureşti, de primarul Ion Lungu şi echipa sa. Noi am dus şi utilităţile acolo, vom face şi sistematizarea rutieră. Primăria Suceava va face parcări în zonă, am fost acolo de mai multe ori, este deja foarte mare aglomeraţie. Nu mai este valabil acel stereotip că cei care stau la ANL sunt persoane care nu au bani, ci tineri care au un loc de muncă, vor să întemeieze o familie, iar a avea o maşină sau chiar două nu mai este un lux în ziua de azi”, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi.

Reprezentantul municipalităţii sucevene s-a arătat critic în privinţa standardelor de realizare a locuinţelor ANL, considerându-le „depăşite”, comparativ cu cerinţele actuale: „Nu vă aşteptaţi să primiţi un lux mare în aceste apartamente. Din nefericire, după anumite criterii, sunt realizate la un standard destul de coborât, dar sunt locuinţe noi, cu o construcţie bună şi utilă, pe care le puteţi amenaja aşa cum vă doriţi. Aceste apartamente sunt racordate la utilităţi, dar acestea nu sunt pornite. Este sarcina voastră, după ce veţi semna contractul de închiriere, să mergeţi la furnizorii de utilităţi, să faceţi contracte cu fiecare în parte”.

El le-a recomandat să îşi facă şi asociaţie de proprietari, ori să se alipească celei existente deja în zonă, mai ales că unele cheltuieli, precum cele de termoficare, sunt la comun.

Chiriile pentru locuinţele ANL sunt mult sub preţul pieţei, acestea plecând de la 161 de lei lunar pentru un apartament cu o cameră, până la 240 de lei lunar, la două camere, pentru tinerii cu vârste de până la 35 de ani. La cei care au peste 35 de ani, preţurile pornesc de la 193 la 277 de lei. Cuantumul final al acestora este influenţat şi de veniturile chiriaşului.

Legislaţia actuală permite achiziţionarea locuinţelor ANL după numai un an de chirie neîntreruptă. Acum, preţul pe metru pătrat este de 1.578 lei. Orientativ, un apartament cu o cameră costă 20.000 de euro, iar unul cu două camere circa 30.150 de euro, şi vor putea fi achiziţionate şi în rate de 15 – 25 de ani, cu un avans de 15%.

„De la 1 Decembrie sunt valabile contractele şi tinerii beneficiari au de depus garanţii financiare – 1000 de lei la un apartament cu o cameră sau 1500 de lei la două camere”, a mai spus Harşovschi, care le-a prezentat tinerilor şi criteriile după care s-a făcut împărţirea locuinţelor noi şi vechi, cu o cameră sau cu două camere.

Viceprimarul Marian Andronache i-a felicitat pe tinerii beneficiari de locuinţe ANL şi a remarcat faptul că, pentru prima dată în istoria repartizării acestora au fost mai multe apartamente disponibile decât cereri.

Tot pentru prima dată, cinci persoane singure au primit apartamente cu două camere, deşi regula era că acestea se dau familiilor cu copii, deoarece numărul de garsoniere disponibile a fost de 20, în vreme ce solicitanţi singuri au fost 25.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cheile noilor locuinţe ANL au fost împărţite vineri, la sediul Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 1901 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cheile noilor locuinţe ANL au fost împărţite vineri, la sediul Primăriei Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei