Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 270 (6980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Ziua Națională a României, marcată la școala din Zvoriștea

Duminică, 2 Decembrie 2018 (13:14:59)

Într-o atmosferă de sărbătoare, Ziua Naţională a României a fost marcată de elevii Şcolii Gimnaziale Zvoriştea, printr-o serie de activităţi desfăşurate în cadrul proiectului „1 Decembrie – Ziua Naţională a României, ziua tuturor românilor în Anul Centenar!”.

Programul activităților a cuprins următoarele: realizarea unei expoziții tematice, interpretarea unor cântece și poezii cu caracter patriotic, prezentarea unui program artistic dedicat Zilei Naționale.

Insuflarea respectului pentru strămoşii noştri şi pentru trecutul istoric al acestor meleaguri şi oameni, precum şi dorinţa de cunoaştere a unor elemente de istorie, geografie și religie, care definesc portretul poporului român de la începuturile sale şi până azi, a fost obiectivul principal urmărit în cadrul acestui proiect.

„Instituția noastră și-a propus marcarea Centenarului la dimensiunea lui educativă, cu scopul însușirii valorilor, atitudinilor și convingerilor patriotice ce vizează înțelegerea sacrificiului generației Marii Uniri de către elevi și comunitatea locală. Lucian Blaga spunea că <veșnicia s-a născut la sat>, pentru că satul românesc este acela ce poartă, peste ani, tradițiile, portul, cântecul și dansul popular. Cât timp le cunoaștem și le transmitem din generație în generație, vom rămâne veșnic români. Călăuziți de aceste fapte, putem spune că rescriem azi o pagină de istorie prin acest program artistic și credem în puterea lui de a uni și călăuzi spirite. Mulțumim pe această cale elevilor, părinților, domnului director al școlii și nu în ultimul rând, autorităților locale receptive la demersul nostru educativ”, au punctat organizatorii.

În desfășurarea activităților și-au adus aportul: director prof. Ioan Gelu Tomescu, prof. Alina Cocriș, prof. Corina Budacă, prof. Ștefania Bruja, prof. Cristina Mocrei, prof. Rodica Halici, prof. Lucia Bucaciuc, prof. Florin-Iustin Rusu, prof. Constantin Dumistrăcel, prof. Zvetlana Puiu, prof. Constantin Apetrei, prof. Violeta Apetrei, prof. Ioana-Maria Cojocariu, prof. Mirela-Andreia Șuiu, prof. Amalia Perhinschi, prof. Angela Sfichi, prof. Ionel Cristina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Națională a României, marcată la școala din Zvoriștea.
 Vizualizări articol: 1867 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ziua Națională a României, marcată la școala din Zvoriștea5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei