Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 270 (6980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„România în sărbătoare”, la Colegiul „Al. I. Cuza” Suceava

Duminică, 2 Decembrie 2018 (12:25:46)

Proiectul educaţional “România în sărbătoare”, de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, ajuns la a VIII-a ediţie, s-a dovedit a fi o nouă provocare, adresată unei generaţii atrase de mirajul globalizării, de a se întoarce la “rădăcini”. Istoria şi tradiţiile au fost principalele repere ale acestei manifestări care, în acest an, a fost pusă sub semnul Centenarului.

Momentul ”1 Decembrie 1918” a fost invocat de elevii clasei a X-a A, coordonaţi de prof. Lucian Arhire, care au reafirmat importanţa evenimentului în context internaţional, menţionând că principalul artizan al Marii Uniri a fost poporul român, hotărât mai mult ca oricând, în acel decembrie, să–şi croiască “o altă soartă”.

Manifestările au cuprins un program artistic desfăşurat sub atenta îndrumare a prof. Cristina Macovei, Angela Smolnicki, Ionela Grigore şi a părinţilor preoţi Cristian Ştiubianu şi Bogdan Hopulele, care au adus atmosfera specifică zilelor de sărbătoare în mijlocul celor prezenţi. Melodiile interpretate de elevele Andreea Balan şi Lavinia Corhan, cele ale grupului folk al liceului - “Licuricii", i-au determinat pe cei prezenți să fredoneze molipsiţi de voie bună sau să cugete la înţelesurile de dincolo de cuvinte.

De departe momentul cel mai aşteptat a fost concursul “Românii la ei acasă”, adresat elevilor. Standurile, din ce în ce mai multe de la un an la altul, pline de obiecte care cu siguranţă ar fi stârnit invidia unor muzee de profil, de produse culinare care mai de care mai îmbietoare ca aspect şi miros, au impresionat juriul. Aceeaşi impresie au lăsat-o şi costumele populare ale participanţilor, a căror frumuseţe nu a fost estompată de trecerea anilor.

Concursul s-a bucurat de participarea unui număr de 11 clase, în timp ce juriul a avut o misiune aproape imposibilă, aceea de a desemna câştigătorii.

Trofeul “România în sărbătoare” a fost decernat claselor a X-a A, a XI-a A, a X-a D şi a XI-a A (învățământ profesional), care s-au impus prin originalitate.

Activitatea prilejuită de Centenarul Marii Uniri a încheiat o serie amplă de manifestări care s-au înscris în acelaşi registru – expoziţia de obiecte tradiţionale intitulată “Comori de suflet românesc”, organizată cu sprijinul elevilor şi părinţilor din colegiu, “România 100” - o sută de hărţi ale României cu elemente ale identităţii noastre naţionale, Ziua Bucovinei şi expoziţia de fotografie - “Personalităţi care au făcut România cunoscută în lume”.

„A fost un nou eveniment marcă a Colegiului Tehnic <Alexandru Ioan Cuza>, colegiu care de ani de zile este sinonim cu performanţa indiferent ce forme îmbracă ea - cel mai mare procent de promovabilitate la examenul de bacalaureat dintre colegiile tehnice, elevi admişi la universităţi bune din ţară sau premii obţinute la concursurile şcolare, cele pe meserii sau sportive, de la nivel judeţean sau național”, au transmis organizatorii.    

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „România în sărbătoare”, la Colegiul „Al. I. Cuza” Suceava.
 Vizualizări articol: 1649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„România în sărbătoare”, la Colegiul „Al. I. Cuza” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei