Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 119 (6829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ion Lungu propune organizarea unui referendum privind termoficarea Sucevei

Miercuri, 30 Mai 2018 (13:04:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asigurarea căldurii şi a apei calde în sistem centralizat, precum şi subvenţionarea preţului gigacaloriei din banii tuturor sucevenilor, în condiţiile în care beneficiari direcţi sunt doar jumătate dintre ei, ar urma să facă subiectul unui referendum, în municipiul Suceava, astfel încât populaţia să îşi exprime clar decizia în această privinţă.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnalat miercuri necesitatea organizării unui astfel de referendum, în condiţiile în care deja au început pregătirile pentru asigurarea încălzirii oraşului pentru iarna 2018-2019, doar că se anunţă noi costuri ale gigacaloriei.

„În acest an expiră acel preţ preferenţial pentru municipalitate, de 116 lei plus TVA, la gardul centralei, care a fost valabil timp de cinci ani. Este clar că producătorul, Bioenergy, va solicita majorare de preţ. Pe de altă parte noi trebuie să le punem la dispoziţie conductele de termoficare, căutăm o soluţie în acest sens, prin compensarea debitelor pe care le avem noi de recuperat de la Termica”, a spus Lungu, care a menţionat că producătorul şi furnizorul de energie termică şi-au exprimat dorinţa de a continua activitatea, în ciuda problemelor cu care se confruntă în urma unui ordin de ministru, privind utilizarea biomasei.

„Noi am crezut că odată cu această nouă centrală scade efortul Primăriei Suceava în privinţa termoficării şi eram pe drumul cel bun, pentru că în 2016 am plătit subvenţii de 5 milioane de euro, în 2017 – 4,4 milioane, iar pe 2018 ar fi venit 3 milioane de euro. Este clar că se va solicita o majorare de preţ. Populaţia nu mai poate suporta un preţ mai mare al gigacaloriei şi efortul financiar va cădea din nou în sarcina municipalităţii – peste 5 milioane de euro pe an”, a explicat edilul sucevean.

Lungu a precizat că este foarte greu să organizezi un referendum, numai procedurile durează cel puţin jumătate de an, dar că este de acord cu aşa ceva, pentru că este o problemă de echitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu propune organizarea unui referendum privind termoficarea Sucevei.
 Vizualizări articol: 1863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ion Lungu propune organizarea unui referendum privind termoficarea Sucevei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei