Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 sep 2017 - Anul XXII, nr. 213 (6629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primarul din Mitocu Dragomirnei, trimis în judecată pentru luare de mită

Miercuri, 20 Septembrie 2017 (11:02:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunţat trimiterea în judecată a primarului din Mitocu Dragomirnei, Dănuţ Solcanu, pentru infracţiunea de luare de mită. Fapta de care este acuzat Dănuţ Solcanu este din data de 9 mai 2016. Atunci, numita I.I., care deţinea o asociaţie de crescători de animale la Mitocu Dragomirnei, a sesizat procurorii că primarul din localitate i-a solicitat suma de 5.300 de lei, din fondurile obţinute cu titlu de subvenţie APIA, pentru a-i prelungi contractul de concesiune a unei păşuni comunale. Femeia, în calitate de președinte al asociaţiei, avea un contract de concesiune cu primăria pentru 67,56 hectare teren, iar în februarie 2016 depusese o cerere de prelungire a înţelegerii. Procurorii au explicat că femeia a fost căutată de un intermediar, care i-a comunicat că a fost trimis de primar să îi numere oile, iar cu ocazia discuţiilor purtate, acesta a întrebat-o dacă „nu realizează că vin alegerile, iar primarul are nevoie de bani”La sfârșitul lunii aprilie 2016, asociaţia a primit de la APIA subvenţiile în cuantum de 29.000 de lei, iar primarul, susţin anchetatorii, s-a prezentat la aceasta și i-a cerut suma de 5.300 de lei. Femeia a sesizat însă structurile anticorupţie, iar pe 9 mai 2016, echipa de flagrant a pătruns în casa acesteia, de unde l-a ridicat pe Dănuţ Solcan, acesta având asupra sa suma de 5.200 lei, în bancnote ce aveau cupiura şi seria menţionată în procesul verbal de predar-primire întocmit anterior.În faţa anchetatorilor, inculpatul Solcan Dănuţ a pretins că suma reprezintă cota parte din subvenţia APIA care i-ar fi revenit fiicei sale și nu este vorba nicidecum de mită. „Fapta inculpatului Solcan Dănuţ care, la data de 09.05.2016, a pretins şi primit suma de 5200 lei, de la I. I., direct, pentru sine, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv efectuarea demersurilor necesare în vederea prelungirii valabilităţii contractului de concesiune nr. 2980/01.07.2013, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de luare de mită”, este concluzia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Dosarul se va judeca la Tribunalul Suceava, iar primarul se bucură de prezumţia de nevinovăţie. Dosarul a fost soluţionat greu, deși a fost vorba de un flagrant, deoarece Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava și-a declinat competenţa la DNA, considerând că este vorba de fapte care intră în sfera procurorilor anticorupţie. Procurorii de la DNA au respins însă dosarul, pe motiv că nu este de competenţa lor. În aceste condiţii, s-a cerut un punct de vedere de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a decis că dosarul trebuie soluţionat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Mitocu Dragomirnei, trimis în judecată pentru luare de mită.
 Vizualizări articol: 2263 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul din Mitocu Dragomirnei, trimis în judecată pentru luare de mită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei