Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mai 2017 - Anul XXII, nr. 115 (6531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În Parcul Steagurilor

O nouă fântână arteziană în Suceava, dată în folosință cu costuri minime

Marţi, 23 Mai 2017 (17:30:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În centrul municipiului Suceava a fost dată în folosință o nouă fântână arteziană, cu iluminat ornamental pe timp de noapte și senzori de aprindere automată a acestora.

Întregul ansamblu decorativ și sistemul de funcționare al acesteia au fost realizate cu costuri minime, undeva la 2000 de lei, totul fiind făcut cu angajații Primăriei Suceava.

„Am încercat prin forțe proprii, cu muncitorii de la Direcția Domeniului Public, să amenajăm o fântână arteziană, ceva mai rustic. Neavând anul acesta alocați bani pentru așa ceva, am făcut din forțe proprii, fântâna a costat undeva la 2000 de lei.

Am reușit să o punem în funcțiune, acum este în stadiul de reglaj”, a spus viceprimarul Marian Andronache.

Una dintre principalele probleme întâmpinate a fost că nu aveau cum alimenta cu energie electrică pompa de apă și sistemul de iluminat ornamental. Drept urmare, a fost extinsă și rețeaua de alimentare cu energie electrică, iar apa se folosește prin recirculare, fiind înlocuită la un anumit interval de timp.

„Este o fântână foarte apreciată de copilași, prevăzută cu patru spoturi de lumină, cu senzori, încât acestea se aprind singure când se întunecă. Este a 8-a fântână arteziană din municipiu, în prezent mai avem încă trei fântâni nemodernizate. Aș vrea în mod special să o facem pe cea din parcul de la Policlinică, unde am cerut anul acesta să se facă studiul de fezabilitate, pentru întreg parcul. Mi-aș mai fi dorit să facem și la parcul de la catedrală, sperăm ca bugetul anului viitor să cuprindă și acea lucrare. A treia ar fi la Nordic, ne gândim la o soluție pentru zona respectivă...Eu aș fi mers pentru o sferă de apă, care s-ar încadra în peisaj în acea intersecție”, a adăugat Marian Andrtonache.

Pe lângă refacerea soclului, fântânile arteziene modernizate ar beneficia de iluminat ornamental, dar și de pompe de apă mai eficiente și mai economice în același timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă fântână arteziană în Suceava, dată în folosință cu costuri minime.
 Vizualizări articol: 4068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O nouă fântână arteziană în Suceava, dată în folosință cu costuri minime0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei