Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 ian 2017 - Anul XXII, nr. 4 (6420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incendii la Boroaia, Bogdăneşti, Cotârgaşi, Praxia şi în municipiul Suceava

Sâmbătă, 7 Ianuarie 2017 (16:32:07)

În ultimele 24 de ore pompierii suceveni au intervenit la stingerea a zece incendii. Intervenţiile au fost deosebit de grele, în condiţii vitrege, cu temperaturi foarte scăzute şi vânt puternic, condiţii care puteau determina propagarea cu rapiditate a flăcărilor la construcţiile din preajma focarelor. Din fericire, prin intervenţia promptă şi susţinută a pompierilor militari suceveni şi a lucrătorilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, toate incendiile au fost localizate şi lichidate în limitele găsite.

Vineri, în jurul prânzului, militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Boroaia, au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Săcuţa, comuna Boroaia.

La sosirea echipajelor, ardea acoperişul casei, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă.

Incendiul a fost lichidat la ora 14:45. A ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi şi s-au degradat planşeul şi pereţii construcţiei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Aceiaşi pompieri de la Detaşamentul Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bogdăneşti, au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Bogdăneşti. Alarma s-a dat la ora 21.39.

La sosirea echipajelor, ardea în totalitate casa de locuit, existând pericolul de propagare la locuinţa învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 0:00. Au ars casa de locuit şi bunurile din interior, pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de sistemul de încălzire amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Tot vineri, la ora 23.05, a fost anunţat un incendiu la o casă din municipiul Suceava. Pompierii au intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă de pe strada Nicolae Grigorescu.

La sosirea echipajelor, ardeau materiale combustibile din camera centralei termice, cu pericol de propagare la întreaga construcţie.

Incendiul a fost lichidat la ora 0:00. Au ars izolaţia de polistiren din camera centralei, tâmplărie din PVC şi circa un metru cub lemne de foc.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile (izolaţie din polistiren).

Pompierii militari ai Detaşamentului Vatra Dornei, împreună cu cei ai Gărzii de Intervenţie Poiana Teiului, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ, şi lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Broşteni şi Borca, au intervenit cu cinci autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Cotârgaşi, oraşul Broşteni. Alarma s-a dat la ora 2.17, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei de locuit, o construcţie corp comun, formată din două anexe, şi o parte din astereala unei case învecinate, cu pericol de propagare la vecinătăţi.

Incendiul a fost lichidat la ora 8:50. Au ars acoperişul casei de locuit pe 100 de metri pătraţi şi construcţia corp comun, formată dintr-un atelier şi un depozit de furaje, pe 75 de metri pătraţi. Au mai ars circa 3 tone de furaje, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică şi altele. S-au degradat pereţii casei şi alte bunuri din gospodărie. Flăcările au afectat şi aproximativ 8 metri pătraţi din astereala casei învecinate. În incendiu au pierit 20 de găini şi 10 iepuri de casă.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la cablul defect al unui motor electric, aflat în atelierul gospodăriei.

Sâmbătă dimineaţă în jurul orei 8, militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Boroaia şi Bogdăneşti, au intervenit cu cinci autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Praxia, comuna Fântâna Mare.

La sosirea echipajelor, ardeau în totalitate două anexe gospodăreşti, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie.

Incendiul a fost lichidat la ora 9:30. Au ars adăpostul de animale pe o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, o anexă din lemn pe 20 de metri pătraţi şi alte bunuri. În incendiu a pierit o bovină.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de amplasarea necorespunzătoare a unui generator electric faţă de materialele combustibile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendii la Boroaia, Bogdăneşti, Cotârgaşi, Praxia şi în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 5811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incendii la Boroaia, Bogdăneşti, Cotârgaşi, Praxia şi în municipiul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei