Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 aug 2016 - Anul XXI, nr. 200 (6313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Flutur i-a solicitat premierului Cioloş autostrada Nord-Sud

Duminică, 28 August 2016 (14:21:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a înmânat premierului României, Dacian Cioloş, o scrisoare oficială, semnată de el şi de conducerea regiunii Cernăuţi, din Ucraina, prin care se solicită începerea demersurilor pentru construcţia coridorului european Nord-Sud, o autostradă dinspre Polonia către Bucureşti. Gheorghe Flutur i-a înmânat premierului această scrisoare în cadrul vizitei pe care Dacian Cioloş a efectuat-o sâmbătă în judeţul Suceava, unde a avut o întâlnire oficială cu omologul său din Polonia, Beata Szydło.

La finalul întâlnirii dintre cei doi oficiali, Gheorghe Flutur a precizat că evenimentul a reprezentat „o vizită istorică pentru judeţul Suceava”. „Printre temele europene care au fost discutate am reuşit să abordăm şi teme de interes regional. Astfel, i-am înmânat premierului României scrisoarea bilaterală a regiunii Cernăuţi şi a judeţului Suceava, prin care noi, preşedinţii de la Suceava şi Cernăuţi, solicităm guvernelor celor două ţări să ia în calcul acest coridor Nord-Sud, atât pe căi rutiere, cât şi pe calea ferată”, a declarat Gheorghe Flutur. El a adăugat că pentru acest proiect există fonduri europene, considerând că cele două ţări trebuie să se gândească serios la această legătură absolut necesară între Nordul şi Sudul Europei. 

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a mai precizat că pe viitor trebuie consolidate relaţiile transfrontaliere, România având interesul să deschidă noi puncte de trecere a frontierei, judeţul Suceava având trei astfel de puncte, la Vicovu de Sus, Ulma şi Izvoarele Sucevei. „Ceea ce am făcut  noi săptămânile trecute se confirmă acum, adică întâlnirile repetate cu administraţia din Cernăuţi, pentru a le sprijini în vederea deblocării proiectelor europene”, a mai precizat preşedintele CJ Suceava.

La rândul său, premierul Dacian Cioloş a declarat la finalul vizitei în judeţul Suceava că a discutat cu autorităţile sucevene, precum şi cu oficialii din Polonia despre proiecte importante de infrastructură, în special posibilitatea începerii construirii axei europene Nord-Sud. „Până acum s-a investit mult şi sunt proiecte europene pentru legătura Est-Vest. Pe proiecte transfrontaliere sunt câteva mijloace de finanţare pentru a începe să se construiască interconectări, şi la nivel de transport rutier, dar şi energetic, între România şi Ucraina, şi apoi Polonia. Împreună cu Polonia vom milita să obţinem fonduri europene şi pentru a concentra resursele pe această axă Nord-Sud, care să nu ocolească ţările vecine, Ucraina şi Republica Moldova”, a spus Dacian Cioloş. El a precizat că până se va ajunge să se discute despre o autostradă este important ca această legătură dintre Nord şi Sud să se facă măcar la nivel drum naţional modernizat şi consolidat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur i-a solicitat premierului Cioloş autostrada Nord-Sud.
 Vizualizări articol: 3058 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur i-a solicitat premierului Cioloş autostrada Nord-Sud5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei