Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iun 2016 - Anul XXI, nr. 148 (6261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

180 de elevi de clasa a VIII-a au absentat de la proba scrisă de limba și literatura română

Luni, 27 Iunie 2016 (16:43:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La proba scrisă de limba și literatura română desfăşurată luni, 27 iunie, începând cu ora 9:00, din totalul de 6.678 de elevi absolvenţi de clasa a VIII-a înscriși, 180 au absentat, iar 6.498 de elevi au susţinut examenul. Elevii au avut de rezolvat două subiecte cu mai multe cerinţe, notate în total cu 78 de puncte. Alte 12 puncte puteau fi obţinute pentru redactarea întregii lucrări, iar zece puncte au fost acordate din oficiu. Primul subiect a avut două cerinţe, una legată de analiza poeziei "Salcâmi", de Anatol Baconsky, iar a doua, de redactare a unei compuneri de 150-250 de cuvinte în care elevii trebuiau să explice de ce poezia aparţine genului liric. Elevii pot primi 42 de puncte dacă au rezolvat corect primul subiect.

La subiectul al doilea, elevii au primit un fragment dintr-un material cu tema ”<Grădina pierdută a Edenului>: locul în care ajungi doar cu elicopterul”, semnat de Andreea Marinas. Elevii au avut de răspuns la şase întrebări referitoare la textul dat şi de redactat o naraţiune de 150-250 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zona turistică.

Examenul de evaluare națională pentru elevii de clasa a VIII-a continuă miercuri, 29 iunie, cu proba scrisă la matematică. Conform datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, prof. Ioan Cezar Anuței, inspector școlar, „sunt patru cazuri speciale: trei candidați au solicitat prelungirea cu o oră a examenului și un candidat va avea subiect special tipărit cu litere mari. Rezultatele vor fi afișate vineri, 1 iulie, zi în care pot fi depuse contestații. Rezultatele finale vor fi publicate marți, 5 iulie. În județul Suceava sunt 166 de centre de examen. La examenul de evaluare națională pentru elevii din clasa a VIII-a tezele se vor corecta în alt județ evaluator. Județul Suceava a organizat două centre de evaluare pentru tezele din alt județ stabilit de către MENCS”.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 180 de elevi de clasa a VIII-a au absentat de la proba scrisă de limba și literatura română.
 Vizualizări articol: 4000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
180 de elevi de clasa a VIII-a au absentat de la proba scrisă de limba și literatura română0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei