Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 oct 2015 - Anul XX, nr. 247 (6059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aurel Olărean, condamnat în dosarul nevalidării consilierului Simion Sticleţ

Vineri, 23 Octombrie 2015 (12:25:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Primarul suspendat al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a fost condamnat la 3 luni de închisoare, pedeapsa fiind suspendată condiţionat, pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 3 luni de zile. Sentinţa a fost dată vineri, 23 octombrie, de Judecătoria Rădăuţi, şi nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Condamnarea vizează dosarul în care parte vătămată este Simion Sticleţ, care nu a fost validat aproape opt luni pe postul de consilier local care îi revenea de drept.Aurel Olărean a fost dat pe mâna judecătorilor de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, ca urmare a plângerilor făcute de consilierul local Simion Sticleţ şi consilierul judeţean Nistor Tătar, la care s-a conexat și plângerea înaintată de Instituţia Prefectului împotriva edilului. Acesta a fost acuzat că a sfidat pur şi simplu legea şi a refuzat să demareze procedurile pentru înlocuirea consilierului local Tătar (care şi-a dat demisia din Consiliul Local Rădăuţi, în condiţiile în care a optat pentru funcţia de consilier judeţean) cu primul supleant de pe listele electorale ale USL, Simion Sticleţ.În astfel de situaţii, potrivit legii administraţiei publice locale, în prima şedinţă ordinară a Consiliului Local, pe baza unui referat constatator semnat de primar şi de secretarul primăriei, trebuia să se ia act de demisia consilierului Tătar, locul acestuia urmând a fi luat de primul supleant (Simon Sticleţ) de pe listele electorale ale aceleiași formaţiuni electorale - USL.Olărean, însă, a refuzat să respecte legea, pe parcursul a mai multe şedinţe de Consiliu Local. Reprezentanţii USL s-au adresat instanţei de judecată pentru a-l obliga pe Olărean să îl valideze pe noul consilier local, însă, chiar şi cu sentinţa penală pe masă, primarul a rămas neclintit şi în următoarea şedinţă de Consiliu Local. Practic, abia după opt luni de zile acesta a acceptat validarea noului consilier local.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aurel Olărean, condamnat în dosarul nevalidării consilierului Simion Sticleţ.
 Vizualizări articol: 2655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Aurel Olărean, condamnat în dosarul nevalidării consilierului Simion Sticleţ3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Exagerat trimis de
(23 oct 2015, 14:26:08
Cred ca tot ce se intreprinde impotriva domnului Olarean este premeditat si exagerat; omul asta este un primar foarte bun (o spun oamenii din Radauti !!!), a facut multe lucruri pentru oras dar se vede ca a si nemultumit pe cine nu trebuie !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei