Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iun 2015 - Anul XX, nr. 140 (5952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Transporturi ilegale de lemn, descoperite de poliţişti

Duminică, 21 Iunie 2015 (12:02:17)
Poliţiştii suceveni au descoperit vineri şi sâmbătă transporturi de lemn ilegale, totalizând o cantitate importantă de material lemnos. Vineri, în jurul orei 19.45, un echipaj de poliţie din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a identificat pe DJ 176, pe raza comunei Vatra Moldoviței, o autoutilitară cu semiremorcă încărcată cu material lemnos și parcată pe marginea drumului.În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit faptul că ansamblul auto aparține unei societăți comerciale din comuna Vama, iar pentru materialul lemnos nu există documente legale de proveniență și transport.Ulterior, în jurul orei 22.30, la faţa locului s-a prezentat conducătorul auto, un bărbat de 55 de ani, din comuna Vama, care le-a declarat polițiștilor că, în cursul zilei, o persoană necunoscută i-a solicitat să-i transporte o cantitate de material lemnos de pe un drum forestier de pe raza comunei Moldovița, până în comuna Vatra Moldoviței, fără să-i înmâneze documentele legale pentru transport, spunându-i că va fi în urma sa cu autoturismul personal și cu actele în regulă.Ansamblul auto a fost condus la sediul Ocolului Silvic Vama, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 37,40 mc lemn rotund rășinoase. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, fiind predat în custodie lucrătorilor silvici.În aceeaşi zi, la ora 21.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc a oprit pentru control pe DN 17 autotractorul cu remorcă condus de un bărbat de 26 de ani, din comuna Păltinoasa, care transporta cherestea de esență rășinoase.În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deţine aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.Ansamblul auto a fost condus la sediul Ocolului Silvic Pojorâta, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 50,160 mc cherestea rășinoase, cu o valoare de aproximativ 25.000 lei. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, fiind predat în custodie lucrătorilor silvici. Sâmbătă, în jurul orei 16.30, o patrulă de poliţie din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe raza comunei Pojorâta, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 27 de ani, din comuna Frumosu, care transporta lemn rotund de esență răşinoase. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente de însoțire și transport a materialul lemnos. Materialul lemnos, în cantitate de 21,76 mc și în valoare de circa 5.000 de lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transporturi ilegale de lemn, descoperite de poliţişti.
 Vizualizări articol: 2227 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Transporturi ilegale de lemn, descoperite de poliţişti5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de lăptucuță O pagină de carte, cu un veac şi mai bine în urmă: "Falnic şi luminos se ridică-n fundal blândul rege al atâtor înălţimi, vestitul Penteleu, cu cele mai grase păşuni, cu cele mai încântătoare şi mai bogate... Citeşte