Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 iul 2014 - Anul XIX, nr. 160 (5669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comisarul-şef Nelu Fediuc, trimis în judecată

Luni, 14 Iulie 2014 (16:12:40)
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare libertate, a comisarului-şef Nelu Fediuc şi a altor 34 de persoane acuzaţi că au constituit un grup infracțional organizat ce se ocupa cu introducerea în ţară a ţigărilor de contrabandă. Gruparea era condusă de Dumitru Horga, preot în localitatea Cândești, jud. Botoșani, şi sprijinită de Nelu Fediuc, care deţinea funcția de șef al Sectorului Poliției de Frontieră Siret. Membrii grupului au introdus în România, cu sprijinul lui Fediuc și al persoanelor pe lângă care acesta intervenea (lucrători de poliție de frontieră de serviciu în Punctul de trecere al frontierei Siret și lucrători vamali din cadrul Biroul Vamal Siret), cantitatea de 296.240 pachete de țigări de proveniență ucrainiană. Ca urmare a activității infracționale, a fost creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 1.581.302 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Nelu Fediuc, șeful Sectorului Poliției de Frontieră Siret, este acuzat de: inițiere sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup infracțional în vederea săvârșirii de infracțiuni (varianta sprijinirii); folosire în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (9 acte materiale); 4 infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit; instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit; luare de mită. Alături de el au mai fost trimişi în judecată: Schipor Nicu-Cezar, Șcladan Sorin-Constantin, Achim Ortanța, Coroliuc Simion, Tudor Ioan, Oprescu Daniela, Robu Gheorghe, Lavric Adrian, Boca Radu-Pamfil, Zegrea Lucian Daniel, Toma (actual Perhinschi) Mihaela, Chirilă Laura-Gheorghina, Coroleucă Ernest-Dan, Mureșan Lucian-Doru, Nechita Rodica-Lăcrămioara, Dascălu Adrian, Cuzencu Octavian, Crăciun Radu, Baciu Constantin-Ciprian, Chirilă Dorel-Vasile, Hnatiuc Cătălin-Albert, Zebreniuc Cătălin-Dumitru, Ilieși Toader, Jităriuc Virgil, Șchiopu Mitică, Posmangiu Luchian, Hetriuc Cezar, Costiuc Ilie, Onuț Cornel Vasile, Horga Dumitru, Sofronie Dumitru Daniel, Horga Bogdan Iulian, Ciornenchi Constantin Paul, Grumeza Cornelia.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul-şef Nelu Fediuc, trimis în judecată.
 Vizualizări articol: 2390 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Comisarul-şef Nelu Fediuc, trimis în judecată5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei