Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mai 2014 - Anul XIX, nr. 104 (5613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Magistratul” Ovidiu Rusu, trimis în judecată

Vineri, 9 Mai 2014 (11:33:08)

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ovidiu Rusu sub aspectul săvârşirii a cinci infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de înşelăciune.

Pretinzând că este procuror, chestor sau avocat, a cerut sume de bani pentru a „ajuta” diverse persoane să scape de condamnările la închisoare. Pe 30-31.08.2012, prezentându-se ca fiind procurorul şi lăsând să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Oradea, a solicitat unei femei 2.000 euro pentru a-i determina pe aceştia să dea o soluţie favorabilă în procesul având ca obiect executarea mandatului european de arestare emis de autorităţile austriece faţă de soţul părţii vătămate.

În perioada 3-11.09.2012, pretinzând că este „procurorul O.” şi lăsând să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor din cadrul instanţelor sucevene, a solicitat şi primit de la partea vătămată C.V. sume de bani sub pretextul de a-i determina pe aceştia să îşi exercite într-un anumit mod atribuţiile de serviciu, în sensul punerii în libertate a numitului C.I.C., arestat preventiv într-o cauză penală.

Pe 08-09.09.2012, pretinzând că este „procurorul O.E.” şi lăsând să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor, a pretins de la persoanele vătămate B.V şi C.R. sume de bani pentru a-i determina pe judecători să dispună punerea în libertate a fiilor lor, B.I. şi C.C.

În perioada 17-19.09.2012, pretinzând că este „chestorul P.T.” şi lăsând să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor învestiţi a decide cu privire la starea de arest a numitului P.C., Ovidiu Rusu a solicitat sume de bani de la partea vătămată P.D. pentru a-i determina pe aceştia să dispună punerea în libertate a lui P.C.;

În perioada 16.06-03.07.2012, pretinzând că este „ procurorul O.E.”, a indus în eroare partea vătămată O.M., determinând-o să achite suma de 13.500 euro sub pretextul că poate ajuta la eliberarea fiului său, O.P.D., arestat în temeiul unui mandat european de arestare emis de autorităţile italiene.

În perioada 21-26.09.2012, pretinzând că este „avocatul O.L.”, Ovidiu Rusu a indus în eroare partea vătămată P.V. şi sub pretextul că o poate ajuta la eliberarea din penitenciar a fiului său, P.C., a pretins şi primit suma de 3.000 euro.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Magistratul” Ovidiu Rusu, trimis în judecată.
 Vizualizări articol: 2583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Magistratul” Ovidiu Rusu, trimis în judecată5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei