Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mai 2014 - Anul XIX, nr. 104 (5613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Veşti proaste

Israelienii de la Shapir lucrează la DN 18 în zona Borşa, însă nu au de gând să vină spre Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muncitorii firmei israeliene Shapir Structures, cei care trebuie să execute modernizarea DN 18 pe dezastruosul sector Iacobeni-Moisei, au început să lucreze la drum în zona Moisei - Borşa. Apariţia acestora a dat speranţe şoferilor care au trecut prin zonă, care s-au gândit că şantierul ar putea fi deschis şi pe raza judeţului nostru, în comunele Cârlibaba şi Ciocăneşti, unde DN 18 este un adevărat dezastru de ani de zile. Din păcate, veştile date de unul dintre oficialii firmei Shapir nu sunt deloc bune.

Contactat de Monitorul de Suceava, inginerul-şef al Shapir, Julien Starosta, a exclus varianta ca lucrările să se extindă spre Suceava.

 

„Noi am început să lucrăm, respectăm contractul, însă Guvernul României nu o face”

„Noi am început să lucrăm, respectăm contractul, însă Guvernul României nu o face. Am început să lucrăm pe banii noştri, însă nu o vom mai face mult timp. Tocmai am primit o nouă hârtie oficială prin care suntem anunţaţi că bugetul pentru lucrări pe acest an este zero”, a declarat inginerul-şef. În aceste condiţii, Starosta a precizat că nici lucrările începute la Borşa nu vor fi finalizate prea devreme, iar de o extindere a șantierului spre Cârlibaba nici nu poate fi vorba. El a mai spus că firma ar avea de recuperat bani pentru lucrări în avans din anii anteriori şi, în aceste condiţii, cu atât mai mult nu se poate lucra în continuare în avans, pe datorie.

Faptul că în 2014 nu există buget pentru lucrări pe DN 18, pe sectorul Iacobeni-Moisei, poveste care se repetă deja din 2011, a fost de altfel sugerat de autorităţile locale şi oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR)  încă de la începutul anului. Pentru cei 40 de kilometri cu gropi ai DN 18 pe raza judeţului Suceava s-a avansat ca variantă provizorie doar efectuarea unor lucrări minime de refacere a porţiunilor impracticabile. Din păcate, pe DN 18, de la intersecţia cu DN 17, la Iacobeni, şi până la limita cu Maramureşul, nu s-a făcut absolut nimic până acum în 2014.

DN 18 este şoseaua care pleacă de la intersecţia cu DN 17, la Iacobeni, şi traversează comunele Ciocăneşti şi Cârlibaba şi apoi continuă mai departe spre Sighetu Marmaţiei şi Baia Mare.

Sectorul Iacobeni-Moisei se află din 2011 în administrarea firmei israeliene Shapir Structures. Trebuia finalizat în august 2013, însă, din lipsa fondurilor, pe sectorul de pe raza judeţului Suceava abia s-au făcut o serie de cârpeli cu plombe, în 2013. Acestea din urmă au avut o eficienţă extrem de scăzută, drumul fiind în continuare extrem de prost.

Lucrarea trebuie finanţată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, beneficiarul lucrării, cu bani de la bugetul de stat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Israelienii de la Shapir lucrează la DN 18 în zona Borşa, însă nu au de gând să vină spre Suceava.
 Vizualizări articol: 3285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Israelienii de la Shapir lucrează la DN 18 în zona Borşa, însă nu au de gând să vină spre Suceava5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 9 mai 2014, 14:20:22
Ingilnerul asta habar nu are ca noi platim la greu acciza pe combustibil si in mod sigur va primi o gramada mare de bani cu care o sa faca (dupa cum am vazut frumos desenat pe o harta la televizor) o sosea moderna cu asfaltata ca-n palma si cu marcaje pe care nici austriecii nu le au ! Sau ce vreti sa spuneti ca iubitul nostru prim ministru (iar) ne minte si doar ne ia banii si de dat ne da ce ne-a mai dat si pina acum ! Mie parca nu-mi vine a crede ca (iar) ne minte !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei