Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mai 2014 - Anul XIX, nr. 104 (5613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Dersca, Botoşani

Căruţaş spulberat de un Audi condus de un sucevean beat

Un căruţaş de 74 de ani, din Dersca, judeţul Botoşani, a murit miercuri seară, după ce a fost luat pe sus de un Audi A4 condus de un sucevean de 26 de ani. Poliţiştii rutieri spun că Petru G. a tras căruţa pe marginea drumului pentru a ajuta un consătean să coboare. Din nefericire, exact în momentul în care căruţaşul a sărit din atelaj, în dreptul lui a ajuns maşina suceveanului. Martorii susţin că l-au văzut aruncat în aer, după care au auzit o bufnitură puternică. „Cred că şoferul a tras de volan şi a acroşat şi atelajul, dar asta după ce l-a lovit în plin pe bătrân. Nu pot să estimez viteza cu care circula autoturismul Audi”, a declarat un sătean.

Etilotestul polițiștilor rutieri a arătat că suceveanul s-a urcat băut la volan, el având o îmbibaţie alcoolică de 0,72 miligrame pe litru în aerul expirat. „Tânărul de la volan a fost condus la Spitalul Dorohoi pentru prelevarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările la faţa locului sunt în plină desfăşurare”, a declarat comisarul-şef Marcel Prichici, şeful Poliţiei Dorohoi.

Pe acel segment de drum din comuna Dersca au loc frecvent accidente rutiere. Sătenii susţin că totul se întâmplă din cauza blestemelor celor care au fost obligaţi să-şi cedeze terenurile pentru a face loc drumului.

 

Norme rutiere ignorate

Poliţiştii susţin, însă, că accidentele în care sunt implicate căruţe au loc mai ales primăvara şi toamna, atunci când oamenii au mult de muncă la câmp. Pentru a ajunge mai repede la terenuri, aceștia ignoră pericolele şi normele rutiere, potrivit cărora nu au voie cu atelajele pe carosabil, punându-şi în pericol vieţile. Mai mult decât atât, mulţi dintre ei sunt băuţi, nu poartă elemente reflectorizante şi nici nu-şi semnalizează căruţele.

Anul trecut, de exemplu, din august şi până în octombrie, în judeţul Botoşani s-au înregistrat aproape săptămânal accidente în care au fost implicate căruţe. Din fericire, nici unul dintre acestea nu a fost mortal.

Mai multe persoane au fost internate, însă, în spital.

Tocmai din cauza numărului mare de accidente în care sunt implicate atelajele, primarii comunelor prin care trece drumul spre Iaşi şi în care sunt înregistrate sute de căruţe voiau să construiască în urmă cu doi ani drumuri speciale pentru acestea. 

Marius PRELIPCEANU

mprelipceanu@monitorulbt.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căruţaş spulberat de un Audi condus de un sucevean beat.
 Vizualizări articol: 5191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Căruţaş spulberat de un Audi condus de un sucevean beat5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ;) trimis de
( 9 mai 2014, 12:43:58
Ce pot sa zic decat ca sunteti cei mai tari ziaristi aceasta fotografie nu este de la locul accidentului, caruta este intacta. Daca nu aveti poze de la locul accidentului de ce le puneti aiurea?
2.   ;) trimis de
( 9 mai 2014, 13:27:10
Ce pot sa zic decat ca sunteti cei mai tari ziaristi aceasta fotografie nu este de la locul accidentului, caruta este intacta. Daca nu aveti poze de la locul accidentului de ce le puneti aiurea?
3.   Car cu bou ! trimis de
( 9 mai 2014, 14:11:06
Nu inteeg de ce nu se vrea a se face un pic de ordine in circuatia carutelor ! In primul rind tebuie sa aiba RCA la fel ca orice vehicol. Dupa producerea accidentelor soferul si chaiar de este nevinovat ramane cu paguba ca deh carutasul e necajit si doar ni sa iei casa copchiilor.In al doi-lea rind trebuie sa plateasca taxa de drum pentru ca participa la folosirea si deteriorarea acestora in masura mult mai mare decit un autoturism. Si al tre-lea rind sa se identifice mijloace prin care carutasii sa poata fi identificati prin documente foarte usor in trafic pentru ca degeaba-l prinde politistul in neregula cind acesta nu are nici-un act asupra sa (desi legea-l obliga) iar procedural nu prea mai are multe sa-i faca .In felul acesta nu e nevoie sa-i ingradesti drepturi si libertati prin interzicerea circulatiei carutelor ci pur si simplu s-ar descuraja folosirea lor devenind nerentabile

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei