Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mai 2014 - Anul XIX, nr. 104 (5613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ca în Austria

Feerie florală la serele de la intrarea în Bosanci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Se spune că florile sunt cel mai frumos mesager al primăverii şi al iubirii. Cert este că toţi cei care se opresc să admire florile din serele amenajate la intrarea în Bosanci, pe stânga, cum se vine dinspre Suceava, sunt imediat cuprinşi de o stare de admiraţie şi relaxare, feeria de culori, prezentă în flori de toate felurile, fiind o privelişte cu adevărat încântătoare.

„Avem o colecţie foarte diversificată de flori, din toate sortimentele. Încercăm să fim mereu în top cu tot ce apare pe piaţă, tot ce este la modă în 2014 se găseşte deja la noi. Cele mai căutate flori în această perioadă sunt muşcatele, petuniile, diverse specii agăţătoare, dar şi aranjamentele florale. Pământul cu care sunt livrate este de cea mai bună calitate, plantele foarte sănătoase, iar îngrășământul este de asemeni unul foarte eficient”, explică Ana Gavrilovici secretul succesului de care se bucură serele Nico Profi.

 

Tehnologie austriacă, preţuri de România

Pe lângă sera de la drum, anul trecut au reuşit să amenajeze o a doua seră, mai mare, modernă, cu sistem de încălzire şi ventilaţie, necesar pentru o bună îngrijire a plantelor, mai ales pe timp de iarnă.

La cât de frumoase sunt florile pe care le descoperi în interiorul acestor sere şi la cât de diversificate sunt categoriile reprezentate aici, nici nu e de mirare că sute de oameni vin să se plimbe printre ele, să le admire, mai toţi plecând cu cel puţin o floare de acolo, pentru încântarea sufletului lor.

„Este perioada în care florile au cea mai mare căutare. Din februarie muncim de dimineață până seara la ele. Este o muncă enormă, dar o facem cu plăcere, pentru că punem pasiune în ceea ce facem. Când vedem clienţii mulţumiţi, ne face şi nouă plăcere”, mărturisește Ana Gavrilovici, cea care împreună cu soţul ei a pus în aplicare aici cele învăţate de el în Austria, în 16 ani de muncă în domeniul producţiei plantelor.

Preţurile florilor încep de la 2 lei - plantele de grădină, cele mai scumpe fiind 9 lei, în vreme ce la ghivecele agăţătoare, preţurile încep de la 20 de lei până la 38 de lei, diferenţa fiind justificată de numărul mai mare de fire.

„Sunt ghivece care au şi câte 9 fire de floare, muşcatele bătute sunt cu câte patru fire, de diferite culori. Avem şi modele asortate sau cu o singură culoare. Gusturile diferă de la client la client, dar avem de toate pentru toţi”, adaugă Ana Gavrilovici, care se ocupă personal de comenzile clienţilor, pentru ca aceştia să primească mereu ceea ce îşi doresc, îndrumându-i în privinţa alegerilor lor şi dându-le sfaturi în privinţa îngrijirii plantelor alese.

 

Flori frumoase şi sănătoase, pe termen lung

Nu doar persoanele fizice sunt clienţii serelor de la Bosanci, ci chiar şi primăriile din judeţ, aşa cum este cazul Primăriei Cacica, care s-a aprovizionat de acolo chiar săptămâna aceasta.

„Sunt clientă veche a acestei sere şi m-a încântat faptul că de la an la an a crescut numărul florilor şi suprafaţa de desfacere a acestora, dar şi calitatea plantelor care pot fi luate de aici. Dacă nu le-ar plăcea florile, nu ar putea face aşa ceva. Pe noi ne încântă ce găsim aici şi an de an revenim, cumpărăm flori pentru Primăria Cacica, să facem să fie frumos şi la noi în zonă. Suntem invidioşi că aici este seră, iar la Cacica nu”, a declarat Elena Boloca, primarul comunei Cacica.

Pentru a avea clienţi fericiţi, cei care au pus în practică în România cele învăţate în Austria au grijă ca plantele să arate bine pe termen lung.

„Florile pe care le livrăm au în pământ granule de îngrășământ care se topesc în timp, pe durata a şase luni de zile, dar este recomandat să se folosească şi un îngrăşământ pentru inflorescenţă, care ajută şi frunzele să fie verzi şi cărnoase”, a precizat Ana Gavrilovici.

Respectivul îngrăşământ poate fi procurat tot de la ei, fiind cel folosit şi în sere, la îngrijirea plantelor.

 

Plus de culoare pentru balcoane şi curţi

„De obicei clienţii vin şi cer muşcate şi petunii, care sunt foarte cunoscute, dar când vin şi văd aranjamentele florale pe care le avem, imediat vor să le aibă, să probeze tot ce e mai nou”, a adăugat patroana serelor de la Bosanci, al căror renume s-a extins la nivel naţional sau chiar şi peste hotare, mulţi dintre cei plecaţi la muncă acolo numărându-se printre clienţii lor, atunci când vin în ţară şi vor să îşi înfrumusețeze rapid gospodăriile.

„Florile sunt foarte frumoase aici, bine îngrijite şi rezistă o lungă perioadă de timp”, spune unul dintre clienţi, o femeie care s-a plimbat prin sere, admirând bogăţia de culori şi sortimente, înainte de a se decide asupra plantelor dorite – muşcate roşii ca focul, numai bune să dea un plus de culoare balcoanelor şi curţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Feerie florală la serele de la intrarea în Bosanci.
 Vizualizări articol: 7848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Feerie florală la serele de la intrarea în Bosanci5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei