Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mai 2014 - Anul XIX, nr. 104 (5613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Zilele Colegiului

Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, în sărbătoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În perioada 8-10 mai, Colegiului Național de Informatică “Spiru Haret” Suceava organizează o suită de manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilelor Colegiului, programul pregătit de cadrele unităţii cuprinzând competiţii, dezbateri, vizionări de filme, momente artistice etc.

Suita de evenimente dedicate sărbătoririi celei mai tinere unităţi de învăţământ liceal din Suceava a debutat ieri, cu o întâlnire festivă ce a reunit autorităţi locale şi judeţene, cadre didactice, cadre universitare, elevi, directori de şcoli din municipiu.

Adunarea festivă a debutat cu intonarea imnului ţării, moment urmat de cuvântul de bun venit al prof. Virginel Iordache, directorul Colegiului Naţional de Informatică, cel care a moderat întreaga activitate.

Acesta a trecut în revistă performanţele bifate de-a lungul timpului de colegiul pe care îl reprezintă, menţionând că “este o şcoală reprezentativă pentru întregul judeţ prin calitatea actului didactic, precum şi prin oferta educaţională racordată la realităţile societăţile româneşti”.

Acesta a mai evidenţiat importanţa triadei şcoală – elev – familie, necesară în fiecare unitate de învăţământ, susţinută şi încurajată de cadrele colegiului.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a arătat că, alături de Primăria Suceava, încearcă să ajute comunitatea locală, şcoala suceveană, punând o cărămidă şi la dezvoltarea acestei şcoli. În acest sens, CJ a sprijinit financiar două competiţii care se desfăşoară în aceste zile la colegiul sărbătorit - Concursul de creativitatea în domeniul software “Linfo@SV” şi Concursul de matematică “Spiru Haret”. Acesta a mai vorbit despre profesiile de profesor şi de medic, cei care le-au ales având obligaţia şi misiunea de a “se dezvolta şi de a învăţa permanent” şi având, totodată, nevoie de sprijinul autorităţilor.

Din prezidiul evenimentului a făcut parte şi edilul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a avut cuvinte de laudă pentru cel ce ocupă fotoliul de director al colegiului.

“Omul sfinţeşte locul, şi asta se poate vedea la Colegiul de Informatică. Aici există interes şi implicare, aici lucrurile se mişcă”, a spus primarul la adresa prof. Virginel Iordache.

 

Şcoală bazată pe educaţie, îndrumare, pasiune şi creativitate

La rândul său, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, a evidenţiat importanţa adaptării actului didactic la vremurile şi tendinţele prezentului, recomandându-le profesorilor să transmită şi să impună elevilor modele şi exemple corecte.

“Şcoala trebuie să fie bazată pe educaţie, îndrumare, pasiune şi creativitate”, a spus şeful inspectoratului şcolar.

Festivitatea de ieri dimineaţă a fost urmată de o întâlnire a profesorilor colegiului cu fostele cadre didactice (“Arc peste timp”),prezentarea publicațiilor colegiului, activități în laboratorul de fizică, expoziţie de postere şi fotografii, prezentări inedite de carte, cerc de lectură etc.

Manifestările se vor încheia mâine, 10 mai, prin Cupa “Spiru Haret” la șah (ediția a II-a).

 

Sală de gimnastică de 1,9 milioane de lei

În cadrul evenimentului, Virginel Iordache a anunţat că au fost aprobaţi parametrii tehnico-economici pentru construirea unei săli de gimnastică la Colegiul “Spiru Haret”, investiţie a cărei valoare se ridică la circa 1,9 milioane de lei.

La rândul său, primarul Ion Lungu a precizat că, în acest an, cea mai mare sumă destinată investiţiilor a fost direcţionată, de Primăria Suceava, către Colegiul “Spiru Haret”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, în sărbătoare.
 Vizualizări articol: 3120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 12 voturi
Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, în sărbătoare4.7512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei