Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 225 (5432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vasilică Puşcaşu are de executat 12 ani de puşcărie în Austria

Vineri, 27 Septembrie 2013 (14:30:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Vasilică Puşcaşu, suceveanul care a fost trimis pachet în Austria pentru a fi judecat pentru două jafuri cu mână armată, trebuie să stea la puşcărie 12 ani. Aşa au decis magistraţii Curţii de Apel de la Viena în urma recursului care a avut loc zilele trecute. Iniţial, prima instanţă îl condamnase pe Puşcaşu la 10 ani de închisoare cu executare, dar procurorii au fost nemulţumiţi şi au declarat recurs.

Suceveanul nu a recunoscut nici un moment că ar fi implicat în astfel de acţiuni, dar procurorii din Wiener Neustadt au adus ca probă o cagulă folosită cu ocazia unuia dintre cele două jafuri armate şi de pe care s-au recoltat probe ADN aparţinând lui Vasilică Puşcaşu.

Până să probeze vinovăţia lui Vasilică Puşcaşu, austriecii au avut nevoie de aproape 7 ani de muncă. Abia în luna ianuarie a acestui an a fost emis un mandat european de arestare pe numele suceveanului, care după tergiversări de aproape două luni, perioadă în care a stat mai mult internat sub pază la Spitalul Judeţean, a reuşit să fie pus în aplicare.

Faptele pentru care a fost condamnat Vasilică Puşcaşu s-au petrecut pe 1 şi 7 aprilie 2005. Primul jaf armat a avut loc în Klagenfurt, acolo unde suceveanul împreună cu o persoană de sex feminin a intrat în sediul unei bănci, iar după ce i-a ameninţat pe salariaţi cu pistolul pentru a deschide seiful a furat 70.000 de euro şi a fugit.

Al doilea jaf armat s-a consumat pe 7 aprilie 2005, la o bancă din Leobersdorf. Metoda de acţiune a fost similară, iar Vasilică Puşcaşu şi complicea sa au reuşit să plece cu 262.105 euro.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasilică Puşcaşu are de executat 12 ani de puşcărie în Austria.
 Vizualizări articol: 2237 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vasilică Puşcaşu are de executat 12 ani de puşcărie în Austria5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei