Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 225 (5432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Percheziţii la domiciliul unui bărbat care încerca să vândă pe internet tablouri de patrimoniu naţional

Vineri, 27 Septembrie 2013 (15:11:53)

 

În urma unei percheziții efectuate de polițiștii din Suceava la locuința unui bărbat, au fost descoperite și ridicate două tablouri susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național pentru care cel în cauză nu a putut prezenta documente legale de proveniență.

Joi, polițiștii de investigații criminale din Suceava, în baza autorizației emise de Judecătoria Suceava, au efectuat o percheziție la locuința unui bărbat de 32 de ani, suspectat că deține și comercializează bunuri culturale mobile a căror proveniență este incertă.

Față de acesta a fost dispusă începerea urmăririi penale, la data de 5 septembrie a.c., pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire. Bărbatul era suspectat că deține și comercializează, direct sau prin intermediul unor site-uri de profil, bunuri culturale mobile aflate în patrimoniul cultural național. Unele dintre acestea au o valoare de piață foarte mare, fiind autentice și realizate de pictori celebri, existând indicii că bunurile în cauză au fost sustrase din colecții particulare sau expoziții în străinătate.

Din activitățile investigativ-operative și de cercetare penală realizate a rezultat că, începând cu luna iunie a.c., acesta a început să realizeze demersuri în vederea comercializării a două tablouri, unul pictat de Nicolae Tonitza, existând suspiciunea rezonabilă că bunurile sunt susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național.

În urma percheziției efectuate la locuința suspectului, au fost identificate două tablouri, picturi pe pânză, pentru care tânărul nu a putut prezenta acte de proveniență, motiv pentru care bunurile au fost ambalate corespunzător și ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul a fost condus la sediul IPJ Suceava în vederea audierii, iar cercetările urmează a fi continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Suceava. În funcție de rezultatul verificărilor privind cele două bunuri ridicate, urmează să se dispună procedural, inclusiv prin luarea de măsuri preventive faţă de suspect.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziţii la domiciliul unui bărbat care încerca să vândă pe internet tablouri de patrimoniu naţional.
 Vizualizări articol: 1407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Percheziţii la domiciliul unui bărbat care încerca să vândă pe internet tablouri de patrimoniu naţional5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei