Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 188 (5395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Expoziţia documentară ”500 de ani de la construirea mănăstirii Turnul Roşu”

Joi, 15 August 2013 (14:06:28)

 

În perioada 15 august – 15 septembrie, între orele 09-17, la sediul Filialei Suceava a Uniunii Armenilor din România, situat în curtea Bisericii Armeneşti Sf. Cruce din Suceava, str. V. Alecsandri nr. 3, Arhivele Naţionale - Serviciul Judeţean Suceava, cu sprijinul Muzeului Bucovinei, organizează expoziţia documentară ”500 de ani de la construirea mănăstirii Turnul Roşu”. Evenimentul expoziţional se înscrie în seria manifestărilor dedicate împlinirii a 500 de ani de la ctitorirea Mănăstirii armene Turnul Roşu din Suceava.

În cadrul manifestării va fi lansat Albumul omagial „Turnu Roşu 500 – Hagigadar 501, XVI – un veac fast pentru spiritualitatea armenească bucovineană”, editat de filiala Suceava a Uniunii Armenilor Suceava şi Arhivele Naţionale Suceava.

Atât albumul omagial, cât şi expoziţia documentară îşi propun o prezentare a realizărilor comunităţii armeneşti din Bucovina, atât pe plan laic cât şi pe plan religios. Dintre acestea putem aminti: inventarele bisericilor Sf. Simion, Sf. Cruce, Zamca şi Mitoc; catagrafia familiilor armeneşti din Suceava; situaţii statistice referitoare la copii care frecventază şcoala trivială armenească, statutele comunităţii armeneşti din Suceava, cererea coloniei armeneşti din Viena de a de a se construi ca filială a celei din Suceava; Calendarul armean pe 1904 etc.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia documentară ”500 de ani de la construirea mănăstirii Turnul Roşu”.
 Vizualizări articol: 1095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziţia documentară ”500 de ani de la construirea mănăstirii Turnul Roşu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei