Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 188 (5395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

ÎPS Pimen, la Putna: Conducătorii sunt datori să respecte credinţa poporului pe care îl conduc

Joi, 15 August 2013 (13:53:51)

Episcopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen Suceveanul, le-a spus, joi, participanţilor la slujba de la Mănăstirea Putna că aceia care conduc ţara sunt datori să respecte dorinţa poporului şi că biserica s-a pronunţat la modificarea Constituţiei că familia înseamnă căsătoria între bărbat şi femeie.

În predica rostită la slujba oficiată cu prilejul Adormirii Maicii Domnului, IPS Pimen a evocat-o pe Maica Domnului, dar şi pe voievodul Ştefan cel Mare, care este înmormântat la Putna.

Înaltul ierarh a spus că Ştefan cel Mare şi-a trăit viaţa în post, rugăciune şi credinţă şi că odată conducătorii poporului "erau trăitori ai credinţei poporului".

"Acum Dumnezeu ştie pe fiecare", a spus Pimen.

El a apreciat că, indiferent de credinţa conducătorilor, aceştia sunt datori să respecte credinţa poporului pe care îl conduc: "Dacă e creştin ortodox să respecte credinţa poporului ortodox".

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a mai spus că acum se discută despre Constituţie şi despre familie şi că biserica şi-a spus cuvântul în ceea ce priveşte familia: "Căsătoria între un bărbat şi o femeie".

"Atunci, conducătorii, Parlamentul trebuie să ţină cont de această credinţă a poporului nostru creştin ortodox", a afirmat Pimen.

El a mai spus că speră ca actualii conducători vor avea înţelepciune, dacă vor să fie cu demnitate naţională.

"Poporul are această demnitate faţă de credinţa creştină şi faţă de creaţie", a mai arătat IPS Pimen.

Înaltul ierarh a mai spus că data de 15 august este acum o sărbătoare legală, când nu se lucrează, ceea ce înseamnă că se acordă o importanţă deosebită acestei sărbători.

El a arătat, însă, că sunt unii care lucrează şi în această zi pentru a-şi vinde produsele: "Produsele câte mai sunt pentru că fabrici nu mai avem, iar agricultură e ca şi cum n-ar fi".

Totodată, IPS Pimen a spus că orice român trebuie să vină la mormântul lui Ştefan cel Mare, la Putna, care este "Ierusalimul neamului românesc" şi ia mulţumit premierului Victor Ponta, care a venit să asiste la slujba de la Putna.

Premierul Victor Ponta a asistat, joi dimineaţă, la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Putna pentru scurt timp, după care a plecat la Cacica, unde a mers la basilica minor din localitate, luând parte la Sfânta Liturghie Pontificală. La slujba oficiată în curtea Mănăstirii Putna, în prezenţa a mii de persoane, a luat parte, însă, Daciana Sârbu, care nu l-a însoţit pe premier la Cacica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎPS Pimen, la Putna: Conducătorii sunt datori să respecte credinţa poporului pe care îl conduc.
 Vizualizări articol: 1304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
ÎPS Pimen, la Putna: Conducătorii sunt datori să respecte credinţa poporului pe care îl conduc1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei