Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 82 (5289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Ministrul Nicolăescu s-a ţinut doar de glume în ultimele trei luni, în opinia lui Cristian Irimie

Marţi, 9 Aprilie 2013 (14:00:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele PDL Suceava, Cristian Irimie, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că actualul ministru al sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a ţinut doar de glume în ultimele trei luni de activitate. Fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie a precizat că prima dintre glumele lui Nicolăescu a fost cea legată de reorganizarea sistemului de sănătate prin desfiinţarea Direcţiilor de Sănătate Publică şi a Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, această decizie fiind motivată prin faptul că economiile care vor rezulta din acest proces vor fi transferate către programele naţionale de sănătate. Irimie a ţinut să precizeze că cele două instituţii au fost înfiinţate printr-o lege care a avut mai mulţi iniţiatori, unul dintre aceştia fiind şi actualul ministrul al sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Vicepreşedintele PDL Suceava a mai arătat că Direcţiile de Sănătate Publică sunt instituţiile prin care se derulează programele naţionale de sănătate, precum şi fondurile Ministerului Sănătăţii. „Dacă va fi desfiinţată această instituţie, Ministerul Sănătăţii trebuie să aloce banii direct către spitale. Iar la logistica pe care o are acest minister, este imposibil aşa ceva”, a explicat Cristian Irimie. El a mai adăugat că în ceea ce priveşte Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate, aceste instituţii au atât rolul de a încheia contractele de servicii medicale, cât şi acela de a controla cum sunt sunt folosiţi banii în sistemul de sănătate.

El a mai spus că o altă glumă a ministrului Nicolăescu, „care va deveni periculoasă”, este intenţia acestuia de a centraliza achiziţiile, atât pentru programele naţionale, cât şi pentru medicamente şi materiale sanitare. Cristian Irimie a arătat că descentralizarea achiziţiilor a fost făcută de Guvernarea PDL, după un proiect promovat tot de Eugen Nicolăescu. Vicepreşedintele PDL Suceava a arătat că Nicolăescu a fost cel care a descentralizat pentru prima dată achiziţiile, la 18 spitale din Bucureşti şi la 4 spitale din Oradea.

Fostul secretar de stat a adăugat că o altă glumă este anunţul lui Eugen Nicolăescu în legătură cu plata diferenţiată a medicilor, după competenţă. Cristian Irimie a arătat că deşi o astfel de decizie ar fi „extraordinară”, pentru ar exista o diferenţiere între medicii „care muncesc şi cei care stau”, în cele din urmă se pune problema cine va pune în practică o astfel de decizie. El a subliniat că anunţul cu privire la plata diferenţiată a medicilor este o glumă pentru că le dă medicilor speranţa că lucrurile din acest sistem se vor schimba în bine. Mai mult, Cristian Irimie a arătat că anul acesta nu poate fi realizată această diferenţiere deoarece bugetele spitalelor sunt aproape definitivate. „Spitalele nu pot aloca mai mult de 70% din buget pentru cheltuieli de personal. Iar majorarea unui salariu ar însemna diminuarea altuia”, a explicat fostul secretar de stat. El a arătat că aplicarea plăţii diferenţiate i-ar dezavantaja pe medicii tineri. „Cei în vârstă au experienţă, ne ajutăm între noi, iar cei tineri vor rămâne tot cu 1.000 de lei, iar rezidenţii nu vor fi băgaţi în seamă”, a mai declarat Irimie. Nu în ultimul rând, el a mai arătat că una dintre ultimele glume ale lui Eugen Nicolăescu este cea legată de coplata în spitale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Nicolăescu s-a ţinut doar de glume în ultimele trei luni, în opinia lui Cristian Irimie.
 Vizualizări articol: 1233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ministrul Nicolăescu s-a ţinut doar de glume în ultimele trei luni, în opinia lui Cristian Irimie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei