Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 65 (5272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cinci persoane, urmărite penal pentru evaziune fiscală

Miercuri, 20 Martie 2013 (12:33:03)

Marţi, 19 martie, la propunerea IPJ Suceava, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, a confirmat începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, faţă de Ştefan C., de 52 ani, din oraşul Cajvana, care în calitate de fost administrator la o societate comercială din localitate, în perioada februarie-mai 2007, nu a înregistrat în contabilitatea societăţii facturile fiscale în baza cărora a efectuat un număr de 6 achiziţii intracomunitare de fructe şi legume de la un furnizor din Italia, în valoare totală de 46.265,23 euro şi nici veniturile realizate din comercializarea ulterioară a mărfurilor, prin această modalitate sustrăgându-se de la plata TVA în sumă de 34.090 lei şi a impozitului pe profit în sumă de 3.744 lei (prejudiciul nu a fost recuperat).

Un alt evazionist, Vasile T., de 36 ani, din comuna Cumpăna, judeţul Constanţa, este urmărit penal pentru care o faptă comisă la 29.11.2007, cu ocazia preluării părţilor sociale ale societăţii din Cajvana, când a declarat date fictive cu privire la sediul principal al societăţii (respectiv sat Comăneşti, comuna Comăneşti, jud. Suceava), deşi ulterior nu a desfăşurat nici un fel de activitate la adresa respectivă, scopul urmărit fiind sustragerea de la efectuarea verificărilor financiar-fiscale.

Luni, 18 martie, a fost începută urmărirea penală faţă de soţii Nicolae C. şi Carmen C., de 37 ani, din municipiul Suceava, care, în calitate de administrator unic al unei societăţi comerciale din Suceava, respectiv asociat, au diminuat veniturile înregistrate în balanţele de verificare ale societăţii în perioada ianuarie 2009-decembrie 2011 cu suma totală de 44.280 lei, modalitate prin care s-a sustras de la plata T.V.A. în sumă de 10.601 lei, prejudiciu recuperat.

Tot luni a fost începută urmărirea penală pentru de evaziune fiscală, faţă de Lucian Ş., de 46 ani, din municipiul Suceava, care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Suceava, nu a înregistrat în contabilitatea societăţii operaţiunile comerciale efectuate în luna octombrie 2011, constatându-se o lipsă în gestiunea de mărfuri în valoare totală de 11.946 lei, prin această modalitate sustrăgându-se de la plata TVA în sumă de 2.312 lei şi a impozitului pe profit în sumă de 197 lei (prejudiciul nu a fost recuperat).

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci persoane, urmărite penal pentru evaziune fiscală.
 Vizualizări articol: 1536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cinci persoane, urmărite penal pentru evaziune fiscală1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Haaaaaaaaaa trimis de
(20 mar 2013, 17:25:39
asata evaziune ,faceti un control la primaria din suceava -dar- cu incrucisari

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei