Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2012 - Anul XVII, nr. 13 (4918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ajutorul de deces a fost majorat la 2.117 lei

Miercuri, 18 Ianuarie 2012 (15:54:52)

Ajutorul de deces pe care îl plăteşte Casa Judeţeană de Pensii Suceava a fost majorat de la începutul acestui an. Directoarea CJP Suceava, Camelia Chitul, a spus că ajutorul de deces acordat anul acesta creşte de la 2.022 la 2.117 lei, bani care vor fi plătiţi în cazul decesului persoanelor care au încheiat contract sau declaraţie de asigurare sau a unui pensionar.

Chitul a precizat că tot de la începutul acestui an a fost majorat şi ajutorul în cazul decesului unui membru al familiei asiguratului sau al familiei pensionarului. În acest caz, suma plătită este de 1.059 de lei.

Directoarea CJP Suceava a explicat că, potrivit legii, se consideră membru de familie soţul, părinţii şi bunicii oricăruia dintre soţi, precum şi copiii proprii, copiii adoptaţi, copiii aflaţi în plasament familial sau cei încredinţaţi spre creştere şi educare familiei, în vârstă de până la 18 ani sau, dacă îşi continuă studiile, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, precum şi copiii incapabili de muncă, indiferent de vârstă, dacă şi-au pierdut capacitatea de muncă înaintea vârstelor menţionate.

„Ajutorul de deces se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat şi se acordă la cerere, fără a fi condiţionat de realizarea unui anumit stagiu de cotizare”, a explicat Camelia Chitul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ajutorul de deces a fost majorat la 2.117 lei.
 Vizualizări articol: 947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ajutorul de deces a fost majorat la 2.117 lei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte tare trimis de
(18 ian 2012, 16:08:44
Spre aducere aminte. Ceausescu, inainte de a-si lua zborul de pe CC a iesit in balcon si pronitea o suta de lei in plus la salariu. Acuma vine PDL prin purcica asta )apropo de fata floraresei) si zice ca s-a marit ajutorul de inmormantare. Adica, mai clar: mriti voi de foame si frig ca ajutorul de inmormantare al nostrul, al PDL e substantial marit. Dute-n PM.
2.   Comentariu trimis de
(18 ian 2012, 23:08:16
SI AIA DE CE MAI PROTESTEAZA DARA???????????????????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei