Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iun 2011 - Anul XVI, nr. 145 (4743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PD-L a stopat elanul USL de a organiza la Suceava referendum pe tema regionalizării

Miercuri, 22 Iunie 2011 (15:37:12)

Consilierii judeţeni ai PD-L au stopat elanul colegilor lor din opoziţie de a organiza la Suceava un referendum pe tema regionalizării României, în speţă a desfiinţării judeţului Suceava. Proiectul de hotărâre propus de PSD şi PNL a fost respins în şedinţa de miercuri a deliberativului judeţean, împotriva lui votând toţi cei 19 consilieri PD-L. Asta după ce proiectul respectiv a primit aviz nefavorabil din partea Comisiei de Administraţie Publică a Consiliului Judeţean, motivaţia fiind aceea că un eventual referendum poate fi stabilit prin lege şi se declanşează doar la nivel naţional. Actul normativ al USL a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a reuniunii deliberativului judeţean. Consilierii Uniunii Social Liberale au explicat că demersul lor este unul întemeiat din punct de vedere legal şi moral, problema regionalizării României fiind un subiect prea complex şi prea important pentru cetăţeni astfel încât să fie impus într-o perioadă scurtă de timp, fără o dezbatere amplă.

Consilierul PNL Brînduşel Nichitean a spus în plen că era o chestiune de respect faţă de cetăţeni ca aceştia să fie întrebaţi dacă sunt de acord cu desfiinţarea judeţului în care locuiesc.

„Populaţia e suverană, ea trebuie să decidă dacă vrea sau nu reorganizare administrativ-teritorială. Aşa cum îi place şi preşedintelui Băsescu să spună, să ne întoarcem la popor”, a spus Nichitean.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L a stopat elanul USL de a organiza la Suceava referendum pe tema regionalizării.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PD-L a stopat elanul USL de a organiza la Suceava referendum pe tema regionalizării5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(22 iun 2011, 22:32:49
bai porcilor dar 19 javre,19 retardati fac legea in tot judetul? sa va fie rusine javre retardate ce sunteti.....pupincuristilor dea lui baseschiorul betiv
2.   Desigur trimis de
(23 iun 2011, 00:32:19
Evident ca tot ce are legatura cu Basescu trebuie sa fie neaparat gresit, indreptat impotriva poporului sau imoral. Asta e efectul indobitocirii prin televiziuni tabloide gen A3. Cu opinii ca ale personajului care a postat comentariul de mai sus este evident ca nu vom vedea curand o modernizare reala a Romaniei, indiferent cine ar face-o. Opozitia oricum nu are solutii si se consuma excesiv in directia "jos basescu", tranformand in doctrina antipatia personala a unui lider de partid... Se vede treaba ca desprinderea de balcanism ramane un vis indepartat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei