Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iun 2011 - Anul XVI, nr. 141 (4739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Flutur a obţinut acceptul ucrainenilor pentru construcţia autostrăzii Nord – Sud

Vineri, 17 Iunie 2011 (16:27:04)

Conducerea Regiunii Cernăuţi din Ucraina a anunţat, la Siret, că este de acord cu realizarea unei investiţii în construcţia unei autostrăzi care să facă legătura între Marea Baltică şi Marea Neagră, care ar urma să treacă prin Cernăuţi, Siret şi Suceava. În cursul zilei de azi, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret a avut loc o discuţie care a avut ca temă oportunitatea construirii unei astfel de autostrăzi, la întâlnire fiind prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, guvernatorul regiunii Cernăuţi, Mychail Papiev, directorul proiectelor de reţele rutiere şi feroviare al Comisiei Economice pentru Europa a Naţiunilor Unite, Helmut Meelich, precum şi membrii Trans-European Motorways (TEM) al United Nations Economic Commission for Europe (UNECE).

Întâlnirea cu autorităţile din Cernăuţi la fost convocată la solicitarea lui Gheorghe Flutur. În cadrul discuţiilor, atât oficialii români, cât şi cei din Ucraina au susţinut construcţia unei autostrăzi de la Marea Baltică la Marea Neagră, o interconexiune la coridorul de transport pan-european IX spre Ucraina şi Polonia.

Noua autostradă ar urma să fie construită pe actualul traseu al E 85, pe porţiunea Mărăşeşti – Suceava – Siret – Cernăuţi – Lvov, cu punct final în Polonia.

„Toţi suntem de acord că avem nevoie de un coridor de transport Nord – Sud, de la Baltica la Marea Neagră. Am făcut acest demers pentru ca România să fie prinsă şi cu acest coridor de transport. Nu am nimic cu celelalte coridoare care merg spre Vestul Europei, nici cu coridorul IV de pe Valea Oltului, nici cu autostrada Transilvania, dar mi se pare firesc să discutăm şi să luăm în calcul investiţii care să lege Nordul de Sud, să lege Suceava de Bucureşti, Cernăuţi de România. Şi de aceea am făcut aceste demersuri. Eu mă bucur că şi cei din Cernăuţi sunt de acord”, a declarat Flutur.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a obţinut acceptul ucrainenilor pentru construcţia autostrăzii Nord – Sud.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Flutur a obţinut acceptul ucrainenilor pentru construcţia autostrăzii Nord – Sud1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa zicem trimis de
(17 iun 2011, 16:51:54
Mda e foarte bine, dar peste cati zeci de ani va fi gata?
2.   Bunna! trimis de
(17 iun 2011, 16:57:35
cred ca Fluturele a palmat si cateva tigari "made in Ucraina"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei