Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 oct 2010 - Anul XV, nr. 256 (4547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrare

Digul de protecţie de pe pârâul Suceviţa va fi gata luna viitoare

Duminică, 31 Octombrie 2010 (11:09:01)

Digul de protecţie al localităţii Satu Nou din comuna Marginea va fi gata la sfârşitul lunii noiembrie. Acesta este termenul avansat de constructor, preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, care alături de senatorul democrat- liberal, Orest Onofrei, a efectuat sâmbătă o vizită de lucru pe şantier. Flutur a declarat că investiţia face parte dintr-o lucrare mai amplă de regularizare a pârâului Suceviţa, care în urma revărsării a creat pagube importante în vara acestui an. „Digul se construieşte pe o lungime de 1.200 de metri şi are rolul de a proteja localitatea Satu Nou, din comuna Marginea, unde sunt câteva sute de case construite. Lucrarea se termină în câteva săptămâni şi oamenii scapă de un stres pentru că ultimii ani ne-au arătat că modificările de climă, ploile torenţiale creează mari probleme”, a declarat Flutur. El a arătat că investiţia de pe pârâul Suceviţa dispune de o finanţare de 19 miliarde de lei vechi de la Ministerul Mediului, beneficiarul lucrării fiind compania Apele Române. „În aval mai avem o lucrare importantă. Este vorba de canalizarea unui braţ al pârâului Suceviţa, în centrul localităţii Marginea, acolo unde s-a rupt un pod s-a construit altul şi pentru că secţiunea nu face faţă la ploile foarte mari s-a hotărât să dăm drumul la o altă secţiune pe albia veche a pârâului, pentru care s-au alocat 25 de miliarde de lei vechi pentru betonare şi canal”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean. Flutur a ţinut să precizeze că la nivelul judeţului se execută lucrări de prevenire a inundaţiilor în valoare de 300 de miliarde de lei vechi. „E puţin faţă de nevoia judeţului, dar important este că am reuşit să aducem banii în această perioadă de criză”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Digul de protecţie de pe pârâul Suceviţa va fi gata luna viitoare.
 Vizualizări articol: 687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Digul de protecţie de pe pârâul Suceviţa va fi gata luna viitoare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei