Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 oct 2010 - Anul XV, nr. 256 (4547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Critici

Onofrei despre Legea Educaţiei: „Parcă e făcută de PSD nu de PD-L”

Duminică, 31 Octombrie 2010 (11:11:58)

Senatorul PD-L de Suceava, Orest Onofrei, şi-a exprimat nemulţumirea privind forma în care a fost adoptată Legea educaţiei naţionale pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului arătând că „această lege parcă e făcută de PSD, nu de PD-L”. Cu toate că legea aduce îmbunătăţiri în învăţământul din România, a spus Onofrei, aceasta rămâne o lege care nu ajută descentralizarea şi păstrează rolul exagerat al statului în decizii care ţin de administrare şi nu de politici în învăţământ, dar şi că menţine confuzia dintre învăţământul de stat şi cel particular. „Din acest punct de vedere, această lege pare făcută de PSD şi nu de PDL. De aceea, surpriza mea majoră este că PSD susţine o moţiune de cenzură pe această lege”, a spus senatorul PD-L, care a ţinut să precizeze că nu va vota moţiunea de cenzură ce va fi introdusă de opoziţie la asumarea răspunderii Guvernului. El a arătat că legea întreţine „o confuzie probabil asumată” cu multe prevederi la limita Constituţiei, exemplificând cu articolul din Constituţie care prevede că învăţământul de stat este gratuit, iar legea stabileşte că învăţământul universitar de stat este gratuit pentru cifra de şcolarizare aprobată anual şi cu taxă în condiţiile legii. Onofrei a constatat că acestei legi îi lipsesc decizii majore care ar fi dus la o aşezare a învăţământului românesc pe principii sănătoase şi care să reziste pe o lungă perioadă de timp. Parlamentarul PD-L a adăugat că dacă legea va fi promulgată şi va fi operaţională, timpul rămas până la începutul anului şcolar viitor este suficient ca o parte dintre imperfecţiuni să fie corectate. „Modalitatea cea mai facilă de corectare este finalizarea actualului proiect de lege aflat în formă finală la Senat”, a menţionat Onofrei.
El l-a criticat pe ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, că nu a ţinut cont de amendamentele aduse de senatori afirmând că, deşi este „tânăr, deştept, perseverent şi încăpăţânat”, este „nepregătit pentru viaţă şi nepregătit să înţeleagă că şeful lui este Parlamentul”. El consideră că e grav pentru un ministru tânăr să nu-şi respecte promisiunile, să accepte amendamente ca să tragă de timp şi apoi să scrie în lege ceea ce a hotărât iniţial. „Nu e posibil ca un ministru, în Senatul României, să scrie cu propriile degete, pe calculator, amendamente propuse de senatori şi care nu se regăsesc în lege şi apoi se uită fără să clipească în ochii senatorilor. Noi, senatorii ne simţim jigniţi pentru că credem că le-a scris direct în recycle bin”, a spus Onofrei. Senatorul PD-L a arătat că, dacă moţiunea de cenzură la Legea Educaţiei ar fi dus doar la înlocuirea ministrului Educaţiei, el ar fi votat-o. 
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei despre Legea Educaţiei: „Parcă e făcută de PSD nu de PD-L”.
 Vizualizări articol: 692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Onofrei despre Legea Educaţiei: „Parcă e făcută de PSD nu de PD-L”2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei