Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 oct 2010 - Anul XV, nr. 254 (4545)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reguli

Flutur cere măsuri ferme împotriva „piraţilor de licitaţii”

Joi, 28 Octombrie 2010 (15:35:21)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, i-a cerut şefului Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, Cristina Trăilă, aflată joi la Suceava, să ia măsuri ferme împotriva firmelor care şi-au făcut un obicei în a contesta licitaţiile de achiziţii publice împiedicând astfel derularea unor investiţii importante pentru comunităţi. Flutur a arătat că de mai multă vreme pe piaţă acţionează firme specializate în a contesta licitaţiile, pe care le-a numit „piraţi de licitaţii” şi crede că dacă una sau două dintre acestea vor fi deferite justiţiei atunci celelalte se vor calma. „Sunt un fel de piraţi de licitaţie şi eu cred că dacă vor fi deferite justiţiei una, două firme, foarte repede îi va calma pe ceilalţi. Ce am constatat noi e că oamenii aceştia au un departament de contestaţii mai al naibii decât cel de proiectare, adică dacă-i verifici câţi oameni au care muncesc la proiectare sau la execuţie o să vezi că sunt mai puţini decât avocaţii care sunt puşi să te hărţuiască prin justiţie, acolo unde sunt meseriaşi”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean. 
El a solicitat Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice să facă publică o listă cu firmele contestatare de profesie astfel încât primarii să se poată orienta în viitor. „Eu ştiu câţiva primari care s-au plâns despre acelaşi firme. Nu cumva comportamentul lor este de altă natură şi se duce spre şantaj la colţ de stradă şi ar trebui daţi la DNA sau în altă parte? Nu are nimeni nimic cu regulile economiei de piaţă, să fie competiţie iar acela care contractează să respecte procedurile. Cred că cei mai mulţi dintre primari sunt de bună credinţă, vor să facă licitaţiile legal, transparent şi nu să fie hărţuiţi şi plimbaţi prin instanţe”, a spus Flutur. Gheorghe Flutur a dat exemplul licitaţiilor de achiziţie pentru proiectele cu fonduri europene arătând că din cauza contestaţiilor în instanţă foarte multe lucrări sunt blocate existând în final riscul pierderii finanţării.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur cere măsuri ferme împotriva „piraţilor de licitaţii”.
 Vizualizări articol: 738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur cere măsuri ferme împotriva „piraţilor de licitaţii”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei