Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mai 2010 - Anul XV, nr. 125 (4416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Calităţi

PSD-istul Milici, lider de sindicat ad-hoc pentru cadrele sanitare din Spitalul de Urgenţă Suceava

Luni, 31 Mai 2010 (12:28:17)

Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Ovidiu Milici, s-a transformat, duminică, în lider de sindicat ad-hoc pentru cadrele medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou”, nemulţumite de decizia managerului instituţiei, Vasile Rîmbu, de a le modifica programul de lucru de la 12 ore cu 24 de ore libere la opt ore pe zi. Milici a arătat că măsura nu va îmbunătăţi actul medical şi i-a cerut lui Rîmbu „toleranţă şi flexibilitate” faţă de „purtătorii halatelor albe”. „Foarte multe infirmiere şi asistente provin din mediul rural şi ies din tură undeva pe la orele 23.00-24.00, când nu mai au mijloace de transport pentru a se deplasa spre localităţile de domiciliu. Mai mult, dintr-o conştiinţă a datoriei, cadrele medicale nu pleacă acasă neapărat după opt ore de lucru dacă au un bolnav de îngrijit. Vă asigurăm că acel bolnav este îngrijit în virtutea conştiinţei datoriei. Pe de altă parte, şi aşa sistemul sanitar este subfinanţat, şi aşa dotările minimale lipsesc, şi aşa aceşti oameni practică un apostolat. Dacă de la nivel naţional li se dă în cap efectiv cu aceste măsuri de reducere a salariilor, de ce şi pe plan local este afectată munca acestor oameni? Ţin să vă spun că am colegi şi prieteni care lucrează acum la Spital Judeţean şi mi-au spus că au rezistat până acum în aceste condiţii, dar această decizie a managerului Vasile Rîmbu, de a impune program de opt ore pe zi, este picătura care umple paharul. Aceşti oameni îşi vor lua lumea în cap”, a spus Milici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD-istul Milici, lider de sindicat ad-hoc pentru cadrele sanitare din Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
PSD-istul Milici, lider de sindicat ad-hoc pentru cadrele sanitare din Spitalul de Urgenţă Suceava4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alo, domnu Milici! trimis de
(31 mai 2010, 17:18:40
Domnu Milici, azi suntem in data de 31 mai 2010, in Suceava - o resedinta de judet din Romania - daca poate nu sunteti la curent! Cu argumente de genul "constiinta datoriei" aproape ca m-ati fi impresionat daca n-as fi vazut in luna aprilie a.c. la urgenta spitalului "Sf.Ioan cel Nou" urmatoarea secventa din filmul horror despre constiinta datoriei: o femeie de la tara adusa intr-o stare grava a unei afectiuni cronice acutizate a fost tinuta la usa urgentei peste 2 ore (era spre sfarsitul schimbului). Sotul femeii a intrebat la un moment dat pe o asistenta de ce nu se uita nimeni la sotia lui aflata in stare grava si stiti ce raspuns a primit omul - un taran de la munte? Citez din memorie, domnule Milici: "Suntem la sfarsit de tura si-apoi duceti-va in Italia, Spania, unde sunt servicii mai bune, daca nu va convine la noi!". Erau de fata inca cel putin 3 oameni care ar putea confirma cele spuse de mine, domnule Milici! (A internat-o tura noua). Cum e cu constiinta datoriei?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei