Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 ian 2009 - Anul XIV, nr. 22 (4008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Suceava şi Cernăuţi vor să lucreze împreună la modernizarea drumurilor transfrontaliere

Joi, 29 Ianuarie 2009 (13:03:05)

Administraţiile din judeţul Suceava şi din Regiunea Cernăuţi intenţionează să coopereze pentru modernizarea infrastructurii de transport pe zona transfrontalieră. Administratorul public al judeţului Suceava, Petru Luhan, apreciază că, prin intermediul proiectelor transfrontaliere, în perioada 2009-2013 se pot realiza în special studii de fezabilitate, proiectarea şi realizarea lucrărilor de infrastructură corespunzătoare, în cadrul ENPI 2007-2013 Programul Operaţional Comun „România – Ucraina – Moldova”, „Ungaria – Slovacia – România – Ucraina” şi al Programului Transnaţional de Cooperare Sud - Est European. „Prin intermediul celor trei programe se pot realiza şi studii privind fluxul de transport care pot fi utilizate mai apoi ca punct de plecare pentru realizarea unui proiect de interconectare a celor două coridoare”, declară Luhan.

În data de 28 ianuarie a.c., a avut loc la Consiliul Judeţean Suceava, o întâlnire de lucru între reprezentaţi ai administraţiilor publice din judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi. Partea română a fost reprezentată de Petru Luhan, iar partea ucraineană de de Zinovyi Broyde - consilier în cadrul Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, Yurii Verbytskyi - consul general al Ucraine la Suceava  şi Vasyl Nerovnyi-consul.

În cadrul acestei întrevederi, Petru Luhan a arătat importanţa refacerii şi dezvoltării căilor de transport transfrontalier, acest aspect reprezentând un factor important de dezvoltare economică şi socială. La rândul său, Zinovyi Broyde a subliniat faptul că punctele de tranzit au un rol remarcabil pentru dezvoltarea europeană, regională, locală, economică şi socială, dezvoltare ce poate fi realizată doar prin colaborare economică şi politică cu vecinii din vest, est şi sud - est.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava şi Cernăuţi vor să lucreze împreună la modernizarea drumurilor transfrontaliere.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Suceava şi Cernăuţi vor să lucreze împreună la modernizarea drumurilor transfrontaliere3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei