Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 nov 2007 - Anul XII, nr. 279 (3651)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FOTBAL PE PÂINE

Silence, please!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Logica fotbalului, presupunând că există, ne bulversează reperele, presupunând că le avem. N-a fost chiar o răsturnare cu susul în jos, fiindcă asta ar fi însemnat să se deschidă cutia Andorrei. Dacă şi liliputanii din Pirinei ar fi rezistat în faţa ruşilor, atunci chiar că se putea vorbi de o revoluţie în fotbal. Miliardarii s-au duelat în limuzine pentru adversarii celorlalţi, însă englezii n-au luat nici o clipă în seamă faptul că şi pe andorrezi ar putea să-i motiveze ceva, orice... De la role la Rolex!

Când a venit la naţionala Angliei, McClaren a început reforma cu David Beckham. Mai întâi i-a retras banderola, apoi tricoul. Englezilor le căşunase pe exponentul metrosexualilor din fotbal, deşi acesta fusese singurul care mai mişcase ceva la mondiale, echipa existând prin centrările sale. Lui Beckham i se mai tăiaseră punţi, la Madrid, dar versatilul Capello a simţit când trebuie să lase de la el. Iar acum, când înşelătoare soarta i se aşezase în propriile mâini, McClaren l-a mai chemat o dată pe David, preventiv. Să-l ştie acolo, pe bancă, deşi Croaţia nu aducea nici pe departe cu Goliat, mai ales că îşi câştigase deja propria bătălie. Dar grozăvia s-a întâmplat, sub ochii miilor de suporteri de pe un Wembley plin ochi. O Anglie sedată, la cheremul unor croaţi supersonici. 0-2 la pauză, dar cred că toată lumea era conştientă că englezii vor renaşte. Cu Beckham în teren, două centrări s-au transformat în goluri. A doua a fost marcă înregistrată, cu piciorul oprindu-se din balans după lovirea mingii. Se părea că lucrurile intraseră pe făgaşul firesc. Numai că un oarecare Petric, rezervist şi el, iscă din nimic un şut la colţul lung, Carson atinge, însă nu deturnează suficient. Dar cine e Carson?! Aşa, la o primă lecturare, fără Google... Ştiu mai curând cine nu e! Nu e Lehmann, nici măcar Almunia, nu e Cech, nici măcar Cudicini, nu e Van der Sar, nu e Reina. Iată ce portari şi chiar rezerve au echipele de club care reprezintă Anglia în Liga Campionilor! Atunci de unde să alegi?! Ca să nu mai vorbim de fundaşi, Sol Campbell a ieşit la 33 de ani de pe orbita marii performanţe, iar Wayne Bridge e rezervă perpetuă la Chelsea. Este cât se poate de clar că Anglia nu merita să meargă la turneul final, dar baza de selecţie nu are cum să nu fie afectată de strategiile de tip Wenger, demiurgul echipei cosmopolite. Arsenal în top, Anglia stop!
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Silence, please!.
 Vizualizări articol: 1147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Silence, please!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei