Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 nov 2007 - Anul XII, nr. 279 (3651)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ion Lungu

„Singura neîmplinire a Guvernului sunt promisiunile făcute de Gheorghe Flutur pe agricultură”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL Suceava a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că vina pentru absorbţia redusă a fondurilor europene în domeniul agriculturii, şi pentru nemulţumirile populaţiei din mediul rural, revine fostului ministru al agriculturii, actualul preşedinte executiv al PLD, Gheorghe Flutur.

Ion Lungu a declarat că Executivul condus de Călin Popescu Tăriceanu a reuşit să-şi respecte programul de guvernare cu care s-a prezentat la alegerile din 2004, singurele „neîmpliniri” fiind cele din domeniul agriculturii.

„Singura neîmplinire a Guvernului sunt promisiunile făcute de domnul Gheorghe Flutur pe agricultură. În rest, programul de guvernare este în grafic. Şi vreau să spun, din nou, singurul minus pe care ar trebui să-l recunoaştem, cu toată sinceritatea, se află în domeniul agriculturii, în mediul rural. Şi nu de puţine ori, eu cel puţin, a trebuit să stau cu capul plecat când a venit vorba de problemele din agricultură, ştiind fiind faptul că domnul Flutur le-a promis ţăranilor marea cu sarea”, a declarat liderul liberalilor suceveni.

Lungu a spus că în discuţiile avute cu populaţia din judeţ, în special din mediul rural, aceştia i-au transmis că îl aşteaptă pe Gheorghe Flutur să vină să discute direct cu ei, pentru a explica de ce nu şi-a respectat promisiunile.

Preşedintele PNL Suceava mai afirmă că fostul ministru al agriculturii, Gheorghe Flutur, se numără printre cei vinovaţi de absorbţia extrem de redusă a fondurilor pe care Uniunea Europeană le-a alocat României pentru acest domeniu de activitate.

„O parte dintre ţăranii din judeţul Suceava îl aşteaptă pe domnul Flutur să-i ceară socoteală pentru promisiunile făcute, mai ales că el a fost ministrul agriculturii şi a avut această posibilitate. Dacă azi nu am reuşit să accesăm mai nimic din banii pe agricultură de la Uniunea Europeană, acest lucru se datorează, în mare măsură, domnului fost ministru Gheorghe Flutur”, spune Ion Lungu.

El a adăugat că, după alegerile europarlamentare, unul dintre principalele obiective ale reprezentanţilor României în Parlamentul European trebuie să fie accentuarea demersurilor pentru atragerea de fonduri destinate agriculturii.

 

”Dacă adunăm toate declaraţiile de avere ale membrilor PLD, nu se acoperă suma cheltuită de acest partid în campania electorală”

Preşedintele PNL Suceava, Ion Lungu, a apreciat că în ceea ce-i priveşte pe liberali, aceştia au avut o campanie electorală civilizată, şi a criticat modul în care PLD şi-a popularizat candidaţii.

„A fost cea mai uşoară campanie electorală la care am participat, pentru că între timp, electoratul, inclusiv cel din mediul rural, s-a maturizat. Oamenii apreciază ceea ce s-a făcut pentru ei, apreciază realizările Guvernului Tăriceanu, şi mai puţin vorbele demagogice. Din păcate, singura problemă pe care am avut-o a fost campania mizerabilă şi pătimaşă a PLD, marca Flutur, care s-a desfăşurat în tot judeţul Suceava”, a declarat Ion Lungu.

El a precizat că deşi liderii PLD acuză Guvernul de corupţie, aceştia ar trebui să dea explicaţii cu privire la sursa sumelor pe care le-au folosit pentru a susţine această campanie electorală.

„Dacă stăm să calculăm, PNL nu a cheltuit nici 10% cât a cheltuit PLD în această campanie electorală. Şi dacă adunăm toate declaraţiile de avere ale membrilor PLD, nu se acoperă suma cheltuită de acest partid în campania electorală. Am întâlnit şi în creierul munţilor bannere cu PLD. Şi dacă ne întrebăm retoric de unde a avut PLD aceşti bani, nu cred că i-au avut de acasă, i-au luat de la gura copiilor pentru a-i duce în campania electorală. Deci ar trebui să răspundă ei despre aceste acte, care duc inevitabil la corupţie”, a spus Ion Lungu.

În acelaşi timp, el a spus că un alt exemplu de încălcare a legii din partea PLD este şi mitingul organizat în urmă cu două zile, la finalul căruia liberal democraţii au depus o aşa numită moţiune de cenzură la Prefectura Suceava. Lungu susţine că această acţiune nu a fost autorizată, motiv pentru care i-a solicitat prefectului Orest Onofrei să sesizeze instituţiile abilitate pentru sancţionarea celor care au participat la miting.

„PLD nu poate să depună o moţiune de cenzură, pentru că nu are grup parlamentar. Şi au ajuns să confunde Camera Deputaţilor cu camera 2, sau unde este registratura, de la Prefectură”, a adăugat Ion Lungu.

 

”Când domnul Flutur era hăituit de PSD, noi, cei de la PNL, i-am întins o mână de ajutor”

Liderul liberalilor suceveni l-a acuzat pe preşedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, că în momentul de faţă a ajuns să critice şi „să lovească” în singurul partid, PNL, care l-a sprijinit şi care l-a propulsat în politică.

„Am văzut afirmaţii ale domnului Flutur, legate de PNL şi de Guvernul Tăriceanu. Ca un om care cunoaşte acest lucru, vreau să vă spun cu toată sinceritatea că în anul 2000 domnul Flutur era un om disperat, atunci când era hăituit de PSD. Iar cei care i-au întins o mână atunci am fost noi, cei de la PNL. Şi astăzi, acest partid este cel mai blamat de Gheorghe Flutur”, spune Ion Lungu. El a ţinut să-i reamintească lui Gheorghe Flutur că datorită PNL a ajuns în Parlamentul României şi în funcţia de ministru al agriculturii.

„Cred că e de la sine înţeles, şi se poate trage concluzia faţă de caracterul domnului Flutur.

În concluzie, noi, liberalii suceveni, dezaprobăm modul ilegal în care PLD acţionează, şi cerem electoratului să nu irosească un vot cu ei. Noi credem în continuare că nu vor face pragul electoral, fiind un partid marionetă. Şi îi invităm pe suceveni să dea un vot adevăraţilor liberali, iar în data de 25 noiembrie 2007 să voteze săgeata”, a încheiat liderul PNL Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Singura neîmplinire a Guvernului sunt promisiunile făcute de Gheorghe Flutur pe agricultură”.
 Vizualizări articol: 1193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Singura neîmplinire a Guvernului sunt promisiunile făcute de Gheorghe Flutur pe agricultură”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Daca nu a-ti cunoscut vulpea! trimis de
(23 nov 2007, 11:42:21
Cine era ca PNL cu Ghita Flutur in frunte mai acum 2ani iar acum va lepadati de satana.El a fost si este(si lumea inca-l crede) un bun orator pe care poti sa-l pui la rana daca -l asculti.Aveti grija poate il aduce-ti iarasi in primplanul politicii.
2.   Ride hirb de oala sparta! trimis de
(23 nov 2007, 20:51:57
intr.adevar domnule Lungu Flutur e o mediocritate, dar de umflatul de Remes ti.a placut cum a saltat cartabosii??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei