Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 nov 2007 - Anul XII, nr. 278 (3650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FOTBAL PE PÂINE

Nu-i cap de linie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-au încheiat preliminariile. Cu o performanţă bună, zic eu, excepţională zic ei, cei care au realizat-o. Dacă privim lucrurile prin prisma ratării tuturor calificărilor de vreo 7 ani încoace, atunci da, fiind vorba de o excepţie, rezultă că „excepţională” este cuvântul adecvat. Vorba este: dacă e doar excepţia care confirmă regula? Adică oare nu ne aşteaptă alte şi alte calificări ratate? Optimişti cum suntem, ar trebui să spunem un „nu” hotărât şi să sperăm chiar, asemenea lui Piţurcă, la cucerirea trofeului precum şi la un interminabil şir de alte calificări şi alte trofee. Din nefericire, aşa cum se prezintă situaţia în momentul de faţă, optimismul pare măcar o imprudenţă, dacă nu chiar o dovadă de prostie. Şi asta nu fiindcă nu am avea fotbaliştii care să perpetueze evoluţia bună a Naţionalei din perioada 2006-2007, ci din cauza unei politici absolut stranii la nivelul reprezentativei, lucru de care se face vinovat în primul rând selecţionerul Piţurcă. Subiectul, pe care l-am mai abordat şi eu tangenţial, a fost atins în toată presa, nu doar cea sportivă. E vorba de ceea ce vine din urmă, concret: reprezentativa de tineret, cea care, cel puţin până acum, a reuşit nu doar un parcurs foarte bun, ci a mai etalat şi un joc minunat, aşa cum nu am văzut nici măcar o dată la Naţionala „mare”. Mai mult: tineretul se află în postura de a câştiga o grupă în care va depăşi Franţa, o ţară nu doar vicecampioană mondială la seniori, dar în care pentru juniori şi tineret există un adevărat cult, dovadă rezultatele remarcabile pe care le are, de zeci de ani, la aceste niveluri. Cine sunt minunaţii noştri fotbalişti? Păi, Keşeru, Torje, Ganea, Cristea, nume de fotbalişti deja consacraţi în campionatele naţionale (de la noi sau, în cazul lui Keşeru, din Franţa) la vârsta la care Hagi sau Owen erau deja titulari şi la echipele lor naţionale. Există vreo explicaţie pentru convocarea aproape patologică a unui Nicoliţă ori Florentin Petre şi ignorarea cu desăvârşire a lui Torje? Cum adică e „necopt” dacă dă de pământ, din fentă, cu toţi dinozaurii Diviziei A? de ce ne tot rugăm de Dorinel să joace până la 100 de ani dar nimeni nu-l ia de guler pe Piţurcă, întrebându-l: mă, da’ ăla de 18 ani ce-are?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu-i cap de linie.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nu-i cap de linie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Reţete de post Pifteluţe din soia Ai nevoie de: 200 g soia granule, 400 ml apă, 2 morcovi, 2 cepe, 4 căţei cu usturoi, 2 linguri cu oţet, 2 linguri cu făină, o legătură de pătrunjel, ulei, cimbru, sare, piper. Cum procedezi: Înmoaie soia în apa... Citeşte