Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 nov 2007 - Anul XII, nr. 273 (3646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FOTBAL PE PÂINE

Comando sau comedie? Formalitate!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Azi are loc penultima etapă din calificările pentru Campionatele Europene de anul viitor. Pentru noi, este de fapt… post-ultima, întrucât suntem calificaţi încă din runda precedentă, fapt ce justifică oarecum afirmaţia unor jucători şi oficiali conform căreia meciul cu Bulgaria ar putea fi considerat ca primul de pregătire în vederea turneului final. Alţii însă îl văd ca pe o lecţie virtuală pe care ar trebui să le-o dăm bulgarilor întru lămurirea definitivă a diferenţei de valoare care ne separă de ei. Ba chiar ca o acţiune de comando, la sfârşitul căreia în urmă ar trebui să lăsăm castraveciorii pârjoliţi şi pe bulgăroi cu ceafa cuprinsă de migrenă. Sunt doar ipoteze „de lucru”, pe fondul speranţei că meciul ar trebui în primul rând să nu degenereze într-un veritabil război civil. Nu ştiu cât de cretini or fi bulgarii încât să recidiveze în crearea de ambuscade pe traseu după modelul deja brevetat la meciul lui Dinamo, dar sper că suporterii români vor avea suficientă minte încât să nu răspundă eventualelor provocări. Plecând de la varianta cea mai plauzibilă, anume că bulgarii, spectatori şi fotbalişti deopotrivă, nu se vor agita prea tare pentru o cauză deja moartă şi-ngropată, să vedem ce ar putea însemna pentru noi sintagma „meci de pregătire”, pornind de la componenţa lotului. Întrebare: ce este Naţionala fără Mutu? Răspuns: nu este! Vă mai amintiţi preliminariile precedente, cu Mutu suspendat? Vă imaginaţi cumva că la turneul final cu el (Doamne fereşte!) accidentat am avea vreo şansă măcar la vreun meci egal? Credeţi că astăzi, Dică, presupunând că joacă, l-ar putea suplini şi altfel decât la număr, ca să fim 11 pe teren? De parcă n-ar fi de ajuns asta, iată că în lot mai sunt încă vreo câţiva comici, începând cu Ovidiu Petre (acela cu capul din plonjon în meciul cu Pandurii!), Forest Gump în versiunea de Făurei, precum şi Pinguinul Petre aclimatizat la poalele Muntelui Vitoşa. Să fie oare asta echipa cu care încercăm la anu’ (şi la mulţi ani!) să-i batem pe spanioli, pe nemţi şi pe italieni?... şi încă n-am scris nimic de Neşu, băiatul ăla blond şi-atât! „Pregătire”? Pentru ce? Pentru Campionatul European sau pentru Gala comediei româneşti? Hai mai bine să considerăm acest meci drept ceea ce cu adevărat este: o formalitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comando sau comedie? Formalitate!.
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Comando sau comedie? Formalitate!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei