Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iun 2009 - Anul XIV, nr. 131 (4117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Victorie

România a învins Lituania la debutul lui Răzvan Lucescu ca selecţioner

Reprezentativa României a învins, sâmbătă, la Marijampole, cu scorul de 1-0 (1-0), selecţionata Lituaniei, într-un meci contând pentru grupa a 7-a preliminară a Cupei Mondiale din 2010, la debutul noului selecţioner Răzvan Lucescu.
Unicul gol al partidei fost marcat de Ciprian Marica, în minutul 38, care a primit un balon la aproximativ 18 metri şi l-a învins pe Karcemarskas cu un şut, pe jos, la colţul scurt.
România: 1. Coman - 2. Săpunaru, 6. Rădoi, 5. Chivu, 3. Raţ - 8. Mara (13. M. Roman \'73), 7. Ghioane (14. Lazăr \'90+1), 16. I. Apostol, 10. Cr. Tănase - 11. Dănciulescu, 9. Marica (18. M.Niculae \'85). Selecţioner: Răzvan Lucescu.
Lituania: 1. Karcemarskas - 16. Sernas, 4. Stankevicius, 5. Skerla, 6. M. Zaliukas - 17. Pilibaitis (3. Dedura \'81), 8. Cesnauskis - 2. Semberas, 10. Kalonas (13. Mikoliunas \'64), 15. Klimavicius (11. Luksys \'84) - 9. Danilevicius. Selecţioner: Jose Couceiro
Cartonaş galbene: Pilibaitis \'15, Cesnauskis \'45, Klimavicius \'54 / Marica \'42, Apostol \'79
Arbitri: Jonas Eriksson (central) - Magnus Sjoblom, Mathias Klausenius (asistenţi) - Daniel Stalhammar (rezervă).
Răzvan Lucescu s-a aflat la primul meci ca selecţioner, după ce l-a înlocuit pe Victor Piţurcă.
Cu ocazia acestui meci, Mihai Roman (FC Braşov) şi Iulian Apostol (Unirea Urziceni) au debutat la echipa naţională.

 

Răzvan Lucescu: „Rezultatul nu reflectă realitatea din teren, am avut ocazii mari”

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, sâmbătă seară, la TVR, că nu a avut emoţii la debutul pe banca "tricolorilor" şi a apreciat că România ar fi putut învinge Lituania la un scor mult mai mare de 1-0, deoarece a avut mai multe ocazii clare de gol.
"A fost o seară pe care nu o voi uita niciodată. Nu am avut emoţii foarte mari pentru că nu m-am apucat ieri de fotbal, am o experienţă în cupele europene pe care mulţi şi-ar fi dorit-o. Nu am avut de ce sa am emoţii. Când simţi că echipa merge, e atentă, îşi doreşte, avem convingerea că putem să o facem, nu ai de ce să ai emoţii. Lituania este o echipă bine organizată, agresivă, poate surprinde adversarii. Am avut un plus mare, mare la tehnică. Este un rezultat care nu reflectă cu exactitate ce s-a întâmplat în teren, am avut cinci-şase ocazii mari. Lituanienii nu ştiu dacă au avut vreo jumătate de ocazie", a spus Lucescu.
Răzvan Lucescu s-a declarat mulţumit de atitudinea jucătorilor din naţionala României la meciul cu Lituania. "Este o victorie importantă la debut, sunt trei puncte importante, dar trebuie să încercăm să scoatem cât mai mult din fiecare meci cu această încredere şi stare de spirit. Mai avem şanse foarte mici de calificare, mai ales că depindem şi de alţii. Le-am spus jucătorilor înainte de meci că poţi să ai o zi proastă, dar prin atitudine, prin putere de luptă şi spirit de sacrifiu poţi atrage aprecierile oamenilor. Sunt foate mulţumit", a afirmat Lucescu.

 

Jose Couceiro: „Am întâlnit o echipă care, de această dată, a fost mai bună”

Selecţionerul Lituaniei, Jose Couceiro, a declarat că, în noua componenţă, România a arătat altfel decât la meciul din 2008 şi a fost mai bună în partida de sâmbătă, scor 1-0 pentru "tricolori", din preliminariile CM 2010, informează publicaţia Futbolas.
"Eu, jucătorii mei, dar şi suporterii noştri am suferit o înfrângere dureroasă. Este eşecul total al Lituaniei, pentru că formăm o echipă cu toţii. Este pentru a treia oară consecutiv când pierdem cu 0-1. Până la pauză nu am fost în stare să menţinem balonul, iar fără să ai o anumită posesie e greu să te gândeşti la gol. Poate a fost o presiune psihologică prea mare înainte de acest meci, care a fost ca o finală pentru noi. În repriza a doua jocul nostru s-a îmbunătăţit, am pasat mai bine, am încercat să ne creăm ocazii, dar, din păcate, nu am reuşit să marcăm. Este un rezultat nefericit pentru noi, dar trebuie să recunoaştem că am întâlnit o echipă puternică, cu jucători valoroşi, şi care de această dată a fost mai bună", a spus Couceiro.
Antrenorul portugheza precizat că, deşi şansele echipei sale la locul doi s-au redus aproape de zero, Lituania va lupta până la final. "În repriza secundă am fost mai activi. Am primit gol după o mare greşeală pe care am comis-o de mai multe ori, am pierdut mingea şi i-am pus în situaţii bune. În prima repriză ne-am întrecut în erori, am cedat mijlocul terenului. România are o echipă foarte bună, e greu împotriva ei. Trebuie să învăţăm din greşeli, am pierdut încă o dată cu 0-1, după ce acelaşi scor l-am înregistrat de două ori cu Franţa. Oricum, 0-0, 0-1, 1-0, sunt rezulatele cele mai întâlnite în fotbal, un rezultat special este să învingi România cu 3-0. Ei au schimbat 11 jucători de astă toamnă, noi - doar trei. Suntem trişti, ne-am dorit să câştigăm", a comentat el.

 

Mircea Lucescu: „Am avut siguranţă pentru că naţionala României a jucat bine”

Tehnicianul Mircea Lucescu a declarat că a avut siguranţa că echipa naţională a României, pregătită de fiul său Răzvan, va câştiga meciul, din deplasare, cu Lituania, deoarece jocul "tricolorilor" în disputa de sâmbătă a fost unul bun.
"Am avut siguranţă pentru că echipa României a jucat bine. Sunt trei puncte importante pentru naţionala României, care a arătat o siguranţă în joc. Important este pentru aceşti băieţi că se întorc cu cele trei puncte, deoarece se construieşte o bază pentru o nouă echipă", a precizat antrenorul formaţiei Şahtior Doneţk, la Gsp TV
Mircea Lucescu consideră că cel mai bun jucător român în acest joc a fost atacantul Ciprian Marica, dar i-a remarcat şi pe ceilalţi "tricolori". "Marica a făcut o partidă excelentă. Modul în care a făcut Marica presing este mare lucru. Văd că Răzvan Lucescu a reuşit să-l convingă ca să-şi folosească viteza şi în apărare. De asemenea, şi Ghioane a făcut o partidă bună. Apare foarte mult şi la finalizare ceea ce este mare lucru. Toţi au jucat bine, au făcut câteva erori în defensivă, dar asta s-a datorat şi terenului de joc", a spus Lucescu.
Antrenorul formaţiei ucrainene Şahtior Doneţk consideră că evoluţia bună la echipa naţională a unor fotbalişti din Liga I îi poate motiva şi pe alţi jucători din campionatul intern: "Este o primă selecţie la naţională. Sunt convins că această selecţie va continua. Prezenţa unor jucători din campionatul intern la naţională îi va stimula şi pe alţi jucători din Liga I. Rămâne ca Răzvan să analizeze lucrurile acestea".

 

Mircea Sandu: „Îl felicit pe Răzvan Lucescu pentru cum a alcătuit echipa”

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat, sâmbătă seară, la Sport.ro, că îl felicită pe selecţionerul Răzvan Lucescu pentru modul în care a alcătuit echipa României la partida cu Lituania, scor 1-0, în preliminariile Cupei Mondiale din 2010.
"Răzvan are meritul lui cum a alcătuit echipa, bravo lui, îl felicit. Am câştigat trei puncte, noi suntem hotărâţi să câştigăm tot până la final, pentru a vedea dacă putem ajunge totuşi la baraj. E bine că ne gândim la calificare, dar oricum, să fim realişti, şansele sunt la fel de mici ca înainte de acest meci. Trebuie să câştigăm însă cât mai multe puncte pentru a rămâne în actuala urnă valorică. Am auzit că domnul Mititelu este nemulţumit că nu a jucat Costea. Să ne mai lase, dânsul să facă echipa la Craiova, aici să ne lase pe noi să ne facem treaba. Aşa a decis antrenorul, poate la meciul următor o să-i vină rândul şi lui Costea", a spus Sandu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România a învins Lituania la debutul lui Răzvan Lucescu ca selecţioner.
 Vizualizări articol: 712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România a învins Lituania la debutul lui Răzvan Lucescu ca selecţioner0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei