Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mai 2009 - Anul XIV, nr. 119 (4105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

Steaua, aproape să rateze participarea în cupele europene

Formaţia FC Timişoara s-a impus, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), în faţa echipei Steaua Bucureşti într-o partidă contând pentru etapa a XXXII-a a Ligii I, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Winston Parks, în minutul 32.

Jucătorul costarican a primit un balon la aproximativ 30 de metri de buturile oaspeţilor, aproape de linia de margine, a sprintat pe partea stângă şi a pătruns în careu, unde a driblat doi fundaşi ai echipei Steaua, şi a şutat de la aproximativ 12 metri la colţul lung al porţii lui Zapata, balonul fiind deviat uşor de Ghionea.

Jucătorul Vlad Rusu a debutat pentru Steaua în Liga I, el fiind cooptat în lot la indicaţiile finanţatorului grupării din Bulevardul Ghencea, Gigi Becali, la primul antrenament după demisia fostului antrenor, Marius Lăcătuş.

În minutul 81, staff-ul medical al echipei Steaua a intrat pe gazon pentru a-i acorda îngrijiri mijlocaşului Tiago Gomes, lovit cu cotul în urma unui duel aerian cu Magera. Unul dintre maseorii Stelei i-a reproşat arbitrului intervenţia iar acesta l-a trimis în tribună.

La partidă au asistat 26.120 de spectatori.

 

Balint, mulţumit de sacrificiul jucătorilor

Antrenorul Gabi Balint a declarat că victoria obţinută de FC Timişoara în faţa Stelei a fost una muncită.

"A fost foarte greu, în prima repriză am jucat avansat, destul de bine. În repriza a doua, oricât le-am cerut să nu facă pasul înapoi... nu ştiu, e o teamă... ne-au cam înghesuit steliştii. Au venit cu multe mingi peste noi, bine că am stat cum trebuie în apărare, am respins o sumedenie de mingii, nu am mai reuşit să ţinem balonul, să le punem probleme decât prin câteva contraatacuri. Oricum, efortul pe care l-au depus băieţii a fost maxim, trebuie să îi felicit pentru că au dat totul, aşa cum dă bine acestei echipe. (...) Cel mai mult m-a mulţumit spiritul de sacrificiu al jucătorilor, jocul din repriza a doua pot să spun că nu m-a mulţumit, ci doar faptul că ne-am apărat foarte bine, dar ne-am retras prea mult. Tot timpul le strigam să iasă mai mult, însă e concepţional asta, e greu. În prima repriză am reuşit să ţinem mai mult balonul, însă în repriza a doua ne-am retras, ne-a fost teamă, nu am mai reuşit să legăm jocul ca lumea....", a spus Balint.

 

Steliştii doreau un egal

Antrenorul interimar al echipei Steaua, Massimo Pedrazzini, a declarat că un rezultat de egalitate ar fi fost mai corect în meciul cu FC Timişoara.

"E foarte greu să comenteze acest meci după o înfrângere. Cred că un rezultat de egalitate ar fi fost corect, ne-a lipsit golul. Mulţumesc băieţilor pentru efort. Am încercat, am dat totul pe teren. Mai avem două etape pentru a spera la cupele europene. Trebuie să mergem mai departe. Azi nu pot reproşa nimic echipei, a dat totul în teren. Capul sus, avem două etape şi putem intra în cupele europene", a declarat Pedrazzini, care a vorbit aproximativ un minut, a mulţumit şi a plecat, fără a răspunde la nicio întrebare.

 

Rapidul, spulberat de Craiova în Giuleşti

Formaţia Rapid Bucureşti a suferit, sâmbătă, prima înfrângere de la numirea lui Viorel Hizo ca antrenor principal, în urma eşecului de pe teren propriu în faţa echipei Universitatea Craiova, scor 0-3 (0-0).

0-1: Găman a centrat până la Mihai Costea, care a deviat balonul până la Florin Costea. Acestae, scăpat singur cu portarul Andrade, a pătruns în careu şi a înscris cu un şut la colţul lung.

0-2: Pe contraatac, Prepeliţă i-a pasat lui Florin Costea în interiorul careului şi atacantul craiovean l-a învins pe goal-keeper-ul formaţiei giuleştene cu un şut sub transversală, de la aproximativ 12 metri.

0-3: Andrade a primit o pasă de la Maftei, balonul a sărit din gazon şi portarul a fost nevoit să se întoarcă, dar a fost deposedat de Florin Costea, care i-a pasat lui Mihai Costea şi acesta a stabilit scorul final cu un şut la colţul lung, în poarta goală.

În minutul 13, portarul Andrade l-a faultat în careu pe Andrei Prepeliţă şi arbitrul Nikolai Iordanov a acordat penalti. Dorel Stoica a executat în stânga portarului, dar Andrade a respins balonul în corner.

În minutul 48, Dorel Stoica a executat o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri şi balonul a nimerit transversala porţii lui Andrade.

 

Mititelu: „E o răzbunare pentru egalul din tur”

Finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat că prin acest succes formaţia sa a răzbunat şi remiza înregistrată în tur, în faţa giuleştenilor.

"A fost o victorie muncită şi meritată. O victorie care este o răzbunare şi pentru meciul din tur, atunci când trebuia să câştigăm detaşat, dar am avut ghinion. S-a făcut dreptate în clasament, pentru noi este o seară minunată", a punctat Mititelu.

Conducătorul grupării din Craiova consideră că prin acest succes echipa sa este la un pas de Europa League, dar important este meciul din runda viitoare, contra Stelei. "Suntem la un pas de Europa League. Mai avem un meci în Ghencea pe care trebuie să-l câştigăm pentru a avea un retur deosebit, cu patru victorii cu echipele din Bucureşti. Rapid este o echipă bună, dar astăzi a întâlnit o echipă foarte bună", a adăugat Mititelu.

 

Rapidiştii îl laudă pe portarul Craiovei

Antrenorul Viorel Hizo a declarat că portarul Mircea Bornescu a făcut diferenţa.

"Cine nu a fost la stadion sau nu a văzut meciul, poate să spună că Rapid nici nu a fost pe teren azi, dar noi am făcut unul din meciurile bune, ne-am creat opt-nouă ocazii foarte clare, dar din păcate nu am reuşit să înscriem. În pare parte s-a repetat partida de la Buzău, cu diferenţa că atunci am avut şansă şi am câştigat pe final. E incredibil să nu în scrii din doi-trei metri. Nici dacă vroiam nu-l nimeream de atâtea ori pe Bornescu. Eu cred că Bornescu a făcut azi diferenţa. Pinto, Djalovici, Spadacio au ratat ocazii peste ocazii, însă jocul greşeala aşteaptă", a spus Hizo.

Viorel Hizo a precizat că jucătorii săi au contribuit substanţial la golurile primite în partida cu Universitatea. "Noi acum trebuie să ridicăm capul sus, cred că victoria cu Steaua a fost prea grea şi dacă ne uităm la golurile care le-am primit azi, 70 la sută din ele sunt din cauza greşelilor noastre şi restul contribuţia jucătorilor craioveni. E greu la cald să reproşezi ceva jucătorilor, e bine să fii calm. Avem mâine timp să discutăm şi să revedem partida", a menţionat antrenorul.

 

Gazul încă arde

Formaţia Gaz Metan Mediaş a câştigat, scor 3-1, partida susţinută, sâmbătă, pe teren propriu, în faţa echipei Gloria Bistriţa.

În minutul 4, atacantul echipei din Mediaş, Cristian Bud, a reuşit să marcheze cu o lovitură de cap de la cinci metri, după o centrare venită de pe partea dreaptă.

În minutul 12, fundaşul dreapta al gazdelor, Grillo, a transformat în gol o centrare venită de pe partea stângă de la Eric de Oliveira.

În minutul 71, Hoban a trimis un şut de la marginea careului de 16 metri al echipei bistriţene, dar mingea a fost respinsă de portarul Albuţ până la atacantul Bud, care a marcat golul trei al gazdelor.

În minutul 89, fundaşul echipei oaspete, Ciucă, a reuşit să marcheze cu o lovitură de cap de la şase metri după o centrare venită dintr-o lovitură liberă.

Meciul de la Mediaş a fost condus de o brigadă din Grecia, formată din Anastasios Kakos (central), Dimitris Goukos şi Konstantinos Vlachos (asistenţi), în timp ce arbitrul de rezervă a fost Ovidiu Haţegan. Observatorii acestui joc au fost Ioan Mureşan şi Dumitru Mihalache.

La meciul de la Mediaş au asistat aproximativ 3.000 de specatori.

 

Poli Iaşi, umilită de o echipă retrogradată

Formaţia CS Otopeni a câştigat, sâmbătă, cu scorul de 4-1 (2-0), în faţa formaţiei Politehnica Iaşi.

1-0: Victoraş Iacob a deschis scorul cu o lovitură de cap, de la aproximativ 7 metri, în urma unei centrări venite de pe dreaptă, de la Pedrag Lazici;

2-0: Claudiu Dumitrescu a executat o lovitură de colţ şi Diogo Pereira a reluat balonul cu capul, de la aproximativ 14 metri, balonul lovind transversala înainte de a intra în plasă;

3-0: Vitinha a majorat diferenţa în urma unui şut de la aproximativ 30 de metri, sub transversala porţii apărate de Cristian Brăneţ;

3-1: Cristi Bratu a profitat de ieşirea eronată a portarului Cristi Munteanu, dublată de indecizia fundaşilor echipei ilfovene, şi a redus din diferenţă;

4-1: Yontcha a transformat o lovitură de pedeapsă, în urma unui henţ comis de Onuţ.

 

Vasluiul, KO în faţa ultimei clasate

Formaţia FC Vaslui a pierdut, sâmbătă, scor 1-4 (0-1), meciul disputat în deplasare, în faţa echipei Gloria Buzău.

În minutul 28, atacantul echipei buzoiene, Gueye Mansour, a reuşit să marcheze după ce a reluat cu capul din cinci metri o centrare venită de pe partea dreaptă. Deşi fundaşul echipei moldave Farkas a încercat să scoată mingea de pe linia porţii, balonul a lovit bara şi a intrat în plasă.

În minutul 48, atacantul oaspeţilor, Wesley, a transformat cu siguranţă un penalti obţinut de Burdujan.

În minutul 78, fundaşul echipei Gloria Buzău, Mera, a marcat cu o lovitură de cap bine plasată, de la 10 metri, care l-a surpins pe portarul oaspeţilor.

În minutul 82, Claudiu Ionescu a executat excelent o lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri, care l-a lăsat fără replică pe portarul Kuciak.

Atacantul Mansour a reuşit dubla, după ce a marcat, în ultimul minut de joc, cu un şut de la zece metri pe sub goalkeeperul echipei oaspete.

La meciul de la Buzău au asistat aproximativ 2.000 de spectatori.

 

CFR Cluj merge în Europa League

Formaţia CFR Cluj s-a impus, duminică, în deplasare, în faţa echipei FC Argeş, cu scorul de 2-0 (1-0).

0-1: Mara a insistat la un balon aproape de linia de fund, a profitat de o eroare a lui Lăcustă şi a trimis balonul peste portarul Boşneag.

0-2: Tony a pasat, printre doi jucători piteşteni, până la Deac, care a driblat un fundaş advers şi a şutat la colţul lung.

Cu zece minute înainte de final, De Sousa a faultat la aproximativ 17 metri de poartă şi a primit al doilea cartonaş galben, fiind eliminat de arbitrul Istvan Kovacs.

Aşa cum s-a întâmplat şi la partidele anterioare de pe teren propriu, jucătorii formaţiei FC Argeş au ieşit pe teren cu un baner cu mesajul "Penescu judecat în libertate" prin care solicită ca patronul clubului, Cornel Penescu, să fie judecat în stare de libertate, fiind arestat în dosarul corupţiei arbitrilor.

 

Rezultatele înregistrate în partidele disputate în etapa a XXXII-a a Ligii I:

Vineri

FC Braşov - Oţelul Galaţi 1-1
FC Timişoara - Steaua Bucureşti 1-0

Sâmbătă

FC Gloria Buzău - SC Vaslui 4-1
CS Otopeni - Politehnica Iaşi 4-1
Gaz Metan Mediaş - Gloria Bistriţa 3-1
Rapid Bucureşti - Universitatea Craiova 0-3

Duminică

FC Argeş - CFR Cluj 0-2
Pandurii Târgu Jiu - Farul Constanţa 0-0
Meciul Unirea Urziceni - Dinamo Bucureşti s-a jucat după închiderea ediţiei.

 

Clasament:

1. Dinamo Bucureşti 31 20 5 6 54-22 65 (17)
2. Unirea Urziceni 31 19 6 6 47-18 63 (18)
3. FC Timişoara* 32 20 7 5 57-35 61 (19)
4. CFR Cluj 32 16 10 6 42-23 58 (10)
5. Universitatea Craiova 32 15 11 6 43-22 56 (8)
6. Rapid Bucureşti 32 16 6 10 42-31 54 (6)
7. Steaua Bucureşti 32 13 13 6 41-25 52 (4)
8. FC Vaslui 32 15 6 11 42-37 51 (3)
9. FC Braşov 32 12 13 7 32-25 49 (1)
10. FC Argeş 31 11 8 12 36-41 41 (-4)
11. Pandurii Târgu Jiu 32 10 9 13 25-35 39 (-9)
12. Oţelul Galaţi 32 10 7 15 35-47 37 (-11)
13. Gloria Bistriţa 32 10 5 17 28-41 35 (-13)
14. Politehnica Iaşi 32 10 5 17 29-44 35 (-13)
15. Gaz Metan Mediaş 32 9 6 17 34-49 33 (-15)
16. Farul Constanţa 32 7 6 19 25-50 27 (-21)
17. CS Otopeni 32 4 7 21 25-51 19 (-29)
18. Gloria Buzău 32 3 4 25 20-60 13 (-35)
* FC Timişoara a fost penalizată cu 6 puncte de FIFA.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steaua, aproape să rateze participarea în cupele europene.
 Vizualizări articol: 446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Steaua, aproape să rateze participarea în cupele europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei