Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mai 2009 - Anul XIV, nr. 119 (4105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La Suceava

„Învăţătorul” Antonescu a fost prezentat ca viitorul model al românilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Atmosferă incendiară la prima întâlnire a lui Crin Antonescu în calitate de preşedinte al PNL cu membrii şi simpatizanţii acestui partid din judeţul Suceava.

Liderul liberalilor s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute în Suceava pentru a-i sprijini pe candidaţii acestui partid la alegerile europarlamentare din data de 7 iunie a.c., fiind însoţit de foştii miniştri liberali ai finanţelor şi educaţiei, Varujan Vosganian, respectiv Cristian Adomniţei, şi de candidaţii Cătălin Turliuc şi Cristian Ghibu. Antonescu şi-a început vizita în Suceava la biserica Mirăuţi, locul unde erau miruiţi foştii domnitori ai Moldovei şi unde a primit binecuvântarea preotului paroh al acestui lăcaş de cult.

Următoarea oprire a liderului liberal a fost Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Crin Antonescu declarând că a vrut să facă această vizită pentru a vedea investiţiile realizate din fondurile alocate în perioada guvernării liberale.

Punctul principal al vizitei în Suceava a fost însă întâlnirea pe care a avut-o cu membrii şi simpatizanţii PNL Suceava. Evenimentul a avut loc în sala mare a Casei de Cultură, care a fost decorată cu sute de baloane galben-albastre şi steguleţe cu sigla PNL. Aici, liderul liberalilor a fost primit cu aplauze şi ovaţii de aproximativ o mie de susţinători ai PNL.

„Amfitrionul” evenimentului a fost primarul liberal din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, iar alături de acesta, pe scenă, au fost prezenţi primarii şi parlamentarii liberali, precum şi membri din conducerea organizaţiei judeţene a PNL Suceava.

 

Rozopol: „PNL este primul partid care s-a pregătit pentru noile provocări economice”

Primul discurs a aparţinut preşedintelui interimar al Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava, Philip Rozopol, care a ţinut să le transmită liberalilor prezenţi că alegerile europarlamentare sunt extrem de importante pentru PNL, atât în ceea ce priveşte obţinerea unui scor foarte bun, dar mai ales pentru a trage un semnal pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. El a mai arătat că această campanie electorală trebuie să promoveze o schimbare de ansamblu în România, care va începe cu europarlamentarele, va fi continuată cu alegerile prezidenţiale şi, nu în ultimul rând, cu viitoarele alegeri locale.

„PNL are un obiectiv pe termen lung şi acţionăm ca atare. Campania de acum este, trebuie să recunoaştem, strâns legată de campania pentru alegerile prezidenţiale din toamnă. Atât Mircea Geoană, cât şi Traian Băsescu au început, încă din iarnă, să se comporte ca nişte candidaţi. Însă România europeană are nevoie de un preşedinte nou. De primul preşedinte cu adevărat european. Iar preşedintele nostru, Crin Antonescu, este singurul candidat cu adevărat nou şi, prin urmare, singura şansă pentru o schimbare reală în România”, a declarat Philip Rozopol.

El a criticat actuala guvernare PD-L-PSD, subliniind faptul că aceasta nu a făcut nimic pentru a scoate România din criză.

„Nu cred că greşesc dacă spun că PNL este primul partid care s-a pregătit pentru noile provocări economice. Am fost primii care am tras un semnal de alarmă, în condiţiile în care fosta opoziţie forţa cheltuieli populiste în campania din toamnă. Suntem primii care am arătat că noua putere nu are nici un orizont în privinţa măsurilor anticriză. Cinci luni în care cheltuielile publice au fost, în termeni reali, mai mari decât cele din toamnă. Iar asta în condiţii de criză”, a mai spus liderul PNL Suceava.

 

Cristian Adomniţei a prezentat evoluţia pe „scara nesimţirii”

La rândul său, fostul ministru liberal al Educaţiei, suceveanul Cristian Adomniţei, le-a transmis celor prezenţi că la aceste alegeri PNL trebuie să trimită în Parlamentul European cei mai mulţi parlamentari liberali. Adomniţei a arătat că membrii şi simpatizanţii PNL trebuie să convingă electoratul să se prezinte la vot pentru a-i alege pe candidaţii liberali şi pentru a-i „pedepsi” pe actualii guvernanţi.

„Este datoria noastră să îi schimbăm şi să arătăm oamenilor minciunile lor. Este incredibil cum, nefăcând nimic, fără să dea salarii la dascăli, dar reducând aproape cu un sfert salariile militarilor, oamenii să îi creadă în continuare că ei vor face bine acestei ţări. Aş vrea să nu vă fie teamă. Suntem noi şi ei deopotrivă. Ei au minţit oamenii că vor lupta unii cu ceilalţi, dar nu au arătat că sunt exact la fel. Singura diferenţă, pentru că există una între cele două partide, PD-L şi PSD, este scara nesimţirii. În 2000 – 2004 nu au fost atât de nesimţiţi şi habotnici şi hoţi cum sunt acum. Şi asta o vedeţi fiecare dintre dumneavoastră”, a spus Adomniţei.

Pe de altă parte, el a criticat actuala guvernare că nu a sprijinit investiţiile în dezvoltarea infrastructurii şcolare, acuzând lipsa fondurilor pentru continuarea investiţiilor demarate în perioada guvernării liberale, atât la Universitatea „Ştefan cel Mare”, cât şi şcolile din judeţ.

„Am să fiu răutăcios pentru că vreau să fiu. Şi spun că abia atunci când voi vedea din nou vreo şcoală în şantier, că se iese cu fundaţia din pământ la sala de sport de la Colegiul Ştefan cel Mare, că atunci când o să avem o facultate de medicină, abia atunci voi începe să cred că acest Guvern ar putea să facă şi ceva bun în această ţară. Şi nu îmi doresc să se întâmple ceea ce este scris în strategia de dezvoltare a Sucevei, adică să transformăm oraşul nostru într-un târg de comercianţi. Îmi doresc în schimb ca pe emblema oraşului, unde avem cetatea, să nu o înlocuim cu bazarul, ci cu o cetate a ştiinţei, şi mă refer la universitate şi la şcoala suceveană”, a mai declarat Cristian Adomniţei.

 

Vosganian le-a vorbit liberalilor despre iubire şi onoare

Fost ministru al Finanţelor, vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, a declarat încă de la începutul discursului său că nu va discuta despre bani şi finanţe, ci despre „iubirea şi onoarea” liberalilor.

„Aici la Suceava am trecut prin încercări care ne-au probat pe unii faţă de alţii. Unii au plecat, alţii au rămas. Celor care au plecat, pe termen scurt le-a fost mai bine. Cei care au rămas au făcut-o din iubire şi onoare faţă de PNL”, a spus Vosganian.

El a arătat că, spre deosebire de liberali, actualii guvernanţi, din PD-L şi PSD, fac un adevărat „balet al promisiunilor şi minciunilor”, acuzându-i în acelaşi timp de „cea mai mare crimă morală”, care în opinia lui Vosganian este „de a lua de la cei săraci atunci când acestora le este mai greu”.

 

„Cred că multora le-ar plăcea ca Antonescu să fie învăţătorul copiilor lor”

Varujan Vosganian a mai spus că România nu va putea să depăşească perioada de tranziţie decât în momentul în care „românii îşi vor găsi cu adevărat modelul de urmat”. În opinia vicepreşedintelui PNL, omul politic model este „cel despre care ţi-ar plăcea să fie învăţătorul copilului tău”.

„Eu vă întreb. V-ar plăcea ca Traian Băsescu să fie învăţătorul copilului dumneavoastră? Mă sperie gândul cam ce ar putea să-l înveţe. Cred că multora le-ar plăcea ca un om cum e Crin Antonescu să fie învăţătorul copilului său. Aşa trebuie să fie reprezentantul autentic al poporului român şi noi facem această ofertă de bună cuviinţă în aceste alegeri europene, care sunt o probă de foc a celor prezidenţiale”, a spus în încheiere Vosganian.

 

„Actualii guvernanţi ştiu doar să mintă”

În aplauzele celor aproape o mie de membri PNL Suceava care îi scandau numele, Crin Antonescu şi-a început discursul mulţumindu-le membrilor fostului Guvern liberal pentru modul în care au înţeles să sprijine judeţul Suceava, făcând referire în mod special la investiţiile realizate în domeniul învăţământului.

„Am văzut aici, la Suceava, un campus universitar cum eu nu credeam că există în România. Şi am mai văzut după aceea, în centrul Sucevei, un ou mare. Un ou, mare, vopsit şi spoit. Şi le pun alături. Şi mă întreb de ce avem nevoie? Avem nevoie să pupăm vaci la televizor, avem nevoie să facem ouă mari să-i placă doamnei Udrea să i le arate domnului Băsescu, sau avem nevoie de ctitorii adevărate, temeinice pentru prezent, pentru viitor, pentru copiii noştri şi ai dumneavoastră. Şi din acest motiv, vă repet aici, în cetatea Sucevei, că sunt mândru că sunt coleg cu oameni precum Cristian Adomniţei, Varujan Vosganian şi Călin Popescu Tăriceanu”, a declarat liderul PNL.

Antonescu a precizat că, în opinia sa, nu există termeni de comparaţie între fosta guvernare PNL şi actuala guvernare a celor din PSD şi PD-L, neputându-i compara în nici un fel pe Călin Popescu Tăriceanu cu actualul premier Emil Boc.

„Actualii guvernanţi ştiu doar să mintă. Cei de la PD-L au minţit în campania electorală, au minţit atunci când au spus că se aliază cu, chipurile, duşmanul lor de moarte, PSD, ca să facă un Guvern mare pentru ţară. Şi mint în continuare. Ţara nu este condusă decât pentru un grup clientelar. Şi am curajul să spun că, din păcate, după 2004, astăzi ne întâlnim din nou cu aceleaşi obiceiuri ale PSD întărite şi patronate de Traian Băsescu şi clientela lui, adică cei de la PD”, a mai spus Crin Antonescu.

 

„Veniţi la vot pentru a pedepsi minciuna interminabilă a acoliţilor lui Băsescu, Geoană şi Boc”

La rândul său, Antonescu i-a îndemnat pe suceveni să se prezinte la vot pentru a-i alege pe candidaţii liberali şi pentru „a pedepsi minciunile actualilor guvernanţi”. El a arătat că PNL propune pentru alegerile europarlamentare oameni pregătiţi, recunoscuţi pentru activitatea lor în Parlamentul European.

„Veniţi la vot împreună cu concetăţenii dumneavoastră pentru a pedepsi minciuna neruşinată şi interminabilă a acoliţilor lui Traian Băsescu, Mircea Geoană şi Emil Boc. Aceşti oameni trebuie să înţeleagă că într-o ţară în care există campusuri universitare ca la Suceava, oamenii nu mai sunt atât de nepăsători pentru a fi minţiţi cu din ce în ce mai multă neruşinare şi nesimţire. Şi veniţi la vot pentru a arăta că în spatele meu, la toamnă, nu va sta cel mai mic partid, ci va sta cel mai mare partid din România, adică PNL”, a spus Antonescu. El a adăugat că, deşi nu dispune de aceleaşi „arme” ca ale contracandidaţilor săi, avantajul său îl reprezintă dorinţa românilor de schimbare.

„Mie nu-mi dau, şi nici nu-mi trebuie, Serviciile Secrete înregistrarea convorbirilor pe care le au contracandidaţii mei pe telefon. Pe mine nu mă garantează Marian Vanghelie. Nu am banii lor, nu am relaţiile lor de intrigă, nu am clientelele lor. Îi am pe românii cinstiţi, pe românii care vor să trăiască în lumina onoarei şi a cinstei”, şi-a încheiat Crin Antonescu discursul.

 

Candidaţii PNL s-au întâlnit cu alegătorii din judeţul Suceava

Pe lângă vizita lui Crin Antonescu, în judeţul Suceava s-au aflat, la sfârşitul săptămânii trecute, mai mulţi dintre candidaţii la alegerile europarlamentare din data de 7 iunie a.c.

Printre aceştia se numără Norica Nicolai, care deschide lista de candidaţi a PNL, precum şi actualul europarlamentar Renate Weber, care a avut întâlniri cu alegătorii din zona Siret şi Rădăuţi.

Un alt candidat liberal prezent în judeţul Suceava a fost şi Ben-Oni Ardelean, care în cursul zilei de ieri s-a întâlnit cu locuitorii comunei Dumbrăveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Învăţătorul” Antonescu a fost prezentat ca viitorul model al românilor .
 Vizualizări articol: 1299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
„Învăţătorul” Antonescu a fost prezentat ca viitorul model al românilor3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Adormitei trimis de
(25 mai 2009, 20:55:13
Cristian Adomnitei a prezentat evolutia pe ,,scara nesimtirii"

El era in virful scarii? Daca nu... a dat cu mucii in fasole ca si cu steagul dar ca si cu multe alte chestii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei