Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mai 2009 - Anul XIV, nr. 119 (4105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Ca nomadul la mal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Comică, chiar jenant de comică, dacă se poate spune aşa, reacţia isterică a unor auto-supra-dimensionaţi presari în problema Lucescu „zingaro”. Am reuşit iarăşi o performanţă rară: reacţiunea a fost mai neinspirată decât acţiunea. Căci ce spune, de fapt, indignarea noastră, inclusiv cea oficială? Perche mă, broscarilor, îl jigniţi voi pe Il Luce, deci şi pe noi, că la succes suntem solidari, încadrându-l la... subspecii?! Hait, păi în cazul ăsta noi suntem cei care avem o problemă! Decent ar fi fost să ne păstrăm calmul şi să semnalăm că Lucescu nu e ţigan aşa cum nu e nici chinez, el având ochii mici fiindcă munceşte prea mult studiindu-şi adversarii... Dar, vă întreb, dacă ar fi fost ţigan, nu ne-am fi mândrit cu el? Oricum e „acuzat” – acesta e cuvântul – de câte unii pentru această presupusă apartenenţă. Colac peste pupăză (bine că expresia nu e cu „cioară”, nici nu vreau să mă gândesc de ce puteam fi acuzat, înfundam puşcăriile!), oricum nu se justifica băşicarea noastră fiindcă italienii s-au referit la Lucescu ca la un tehnician globtrotter, ca ţiganul cu cortul, cum ar veni. Deşi Lucescu e de vreo 5 ani la Doneţk şi încă mai vrea... De-aia zic, să nu ne aburească ei pe noi, parcă nu ştim că abia aşteptau să piardă finala pentru a-i striga că s-a înecat ca ţiganul la mal!

Lăsând gluma la o parte, problema e lumea în care trăim, în care am acceptat încorsetarea cu reguli constipate. Una-două, nu mai ai loc să critici pe cineva fiindcă asta înseamnă că loveşti în tot neamul lui cel oprimat. Dacă un poet nu e publicat, niciodată nu se va întâmpla pentru că nu are talent, ci pentru că aparţine unei anume minorităţi şi, logic, e discriminat. Bine măcar că o majoritatea se poate înjura în voie, se poate ponegri, dispreţui şi sabota până când va deveni minoritate şi atunci lucrurile se vor schimba radical. În sensul în care se pot diminua drepturile minorităţilor!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ca nomadul la mal.
 Vizualizări articol: 819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ca nomadul la mal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei