Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mai 2009 - Anul XIV, nr. 119 (4105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tic-tac

Debarcarea lui Todiruţ pare o chestiune de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Postul de comandant al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava a devenit o miză importantă de câteva luni, iar înlocuirea actualului inspector şef pare să fi devenit o chestiune de zile. Surse bine informate susţin că actul de demitere ar fi deja întocmit la Ministerul Administraţiei şi Internelor, iar acum totul depinde de o singură semnătură, a ministrului de resort.

Primele discuţii despre demiterea comisarului şef Ioan Nicuşor Todiruţ au apărut imediat după împărţirea ministerelor de către actuala coaliţie. Ajuns şef al IPJ Suceava în cursul guvernării trecute, Todiruţ nu este văzut cu ochi buni de reprezentanţii PSD, partid care s-a aflat în opoziţie în perioada 2004-2008, iar acum a obţinut postul de ministru al Administraţiei şi Internelor. Social-democraţii suceveni fac presiuni pentru a-şi instala propriul om la conducerea IPJ Suceava, o instituţie extrem de importantă pe plan local.

Chiar dacă îl au la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor pe Dan Nica, social-democraţii nu au reuşit încă să îl debarce pe comisarul şef Nicuşor Todiruţ, susţinut de celălalt partid de guvernământ, PD-L.

 

Demiterea, pregătită cu controale

În ciuda susţinerii puternice din partea democrat-liberalilor, demiterea actualului şef al IPJ Suceava este pregătită temeinic. Elocvente sunt controalele trimise în ultima vreme la Suceava, acţiuni care nu fac altceva decât să întărească zvonurile privind schimbarea lui Todiruţ.

Frecvenţa acestor controale l-a surprins până şi pe şeful IPJ Suceava.

„Am intrat în cartea recordurilor cu oul uriaş, cu pasca, acum şi cu controalele la poliţie, unul-după altul. Probabil vor să vadă cât rezist psihic”, a fost declaraţia lui Todiruţ.

Într-un termen de numai câteva săptămâni, la Suceava au fost trimise nu mai puţin de patru echipe de control. Doar unul din acestea se pare că nu a avut legătură directă cu activitatea comisarului şef Nicuşor Todiruţ.

 

Ce i s-ar reproşa lui Todiruţ

Instalat oficial în funcţia de inspector şef al IPJ Suceava în aprilie 2005, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ a fost o figură destul de discretă. Pentru a-l putea demite, echipele de control ale Ministerului Administraţiei şi Internelor trimise la Suceava trebuiau să găsească lacune în activitatea instituţiei. Şi acestea nu ar fi întârziat să apară. Una din acuzaţii s-ar referi la achiziţia sediului Poliţiei Municipiului Suceava, de pe strada Universităţii, din apropiere de magazinul Kaufland. Este vorba de preţul plătit pentru clădire, o sută de miliarde de lei vechi, fără TVA, suma achitată acum doi ani fiind considerată prea mare faţă de preţul pieţei.

Un alt cap de acuzare ar fi acela că şeful IPJ Suceava şi-a premiat soţia, angajată şi ea la aceeaşi instituţie, dar şi faptul că a avansat-o preferenţial în dauna altor poliţişti cu state de plată mai vechi.

În fine, nici activitatea Poliţiei Fălticeni nu pare a fi o bilă albă pentru actualul şef al IPJ Suceava. Rocada făcută acum câteva săptămâni, între şefii Poliţiilor din Fălticeni şi Rădăuţi, pare să fi avut tocmai scopul de a distrage atenţia de la problemele existente la Fălticeni şi care au fost trecute cu vederea în ultimii patru ani, perioadă în care fostul şef al Poliţiei a primit salariu de merit, deşi activitatea scârţâia serios.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Debarcarea lui Todiruţ pare o chestiune de zile.
 Vizualizări articol: 4682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 11 voturi
Debarcarea lui Todiruţ pare o chestiune de zile3.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tara de rahat trimis de
(25 mai 2009, 11:50:03
- ca in Romania la nimenea. Un om capabil , corect si responsabil nu-si are locul intr-o functie de conducere. Cand se schimba guvernarea toti pica indiferent cat este de prost sau de destept este si vin altii mai dobitoci care par picati din luna. Exemplu Flutur, Lungu, niste papagali care detin niste functi de conducere importante dar ei sunt niste nenorociti ordinari instalati habotnic prin nesimtire de cel mai ordinar partid existent la ora actuala in Romania PD-L. Rusine. Au murit niste oameni in 89 pentru a ajunge aceasta tara pe mainile unor ticalosi si corupti.
2.   Bravo PUTIN trimis de
(25 mai 2009, 15:01:41
Ai perfecta dreptate ! mancatorimi politice , razbunari politice si multe , multe altele ......si mai vrem sa mearga bine tara asta , tara lui papura voda .

3.   Intreb are trimis de
(25 mai 2009, 20:52:56
Oare infractioanlitatea la Suceava nu a crescut?

Cum au evolulat ca numar cazurile cu AN?

Cate cazuri sunt in care s-a acoperit chiar de catre politistii suceveni infractorul si gata?

Poate noul sef o sa faca ceva. Daca nu... OUT si asta.
4.   Sper ca se va face dreptate in politie noastra de trimis de
(26 mai 2009, 11:04:15
am o prietena care il are pe sotul ei in ipj.., si care a fost obligat de dlu Todirut sa taca in privinta a unor chestiuni de viata si de moarte. Aceste lucruri au fost trimise printr-un memoriu la Bucuresti, de catre sotia acestuia, de dar de acolo s-au scurs informatii si totul se musamalizeaza. din toate acestea si multe altele se vede clar ca in fruntea conducerii avem oameni pusi pe interes cu abilitatile necesare de a ajuta infractionalitatea.Daca cineva este interesat de ceea ce am scri ma puteti contacta la adresa de email andreea_oros@yahoo.com daca cineva de la ziar vrea mai multe detalii va pot pune in legatura cu persoana despre care am povestit. BAFTA LA JUPUIT POPULATIA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei