Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iun 2008 - Anul XIII, nr. 127 (3808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipa naţională

Victorie concludentă, dar joc cu multe lacune în ultima verificare înainte de Euro

Reprezentativa României a învins, sâmbătă, cu scorul de 4-0 (1-0), echipa naţională a Muntenegrului, în ultimul meci amical disputat înaintea Campionatului European din Austria şi Elveţia, din perioada 7-29 iunie.

După 30 de secunde de la startul meciului, arbitrul întâlnirii, Alexandru Tudor, a dictat penalti pentru Muntenegru, după ce Gabriel Tamaş l-a faultat în careu pe Mirko Vucinici. Lovitura de la 11 metri, executată tot de Vucinici, a fost apărată de Bogdan Lobonţ.

Reprezentativa României a deschis scorul în minutul 15, prin Adrian Mutu, care a marcat cu un şut cu stângul de la 15 metri, după o pasă a lui Cristian Chivu.

Sorin Ghionea a ridicat scorul la 2-0 în minutul 50, când a marcat cu capul, din interiorul careului, după un corner de pe dreapta executat de Florentin Petre. Pentru Ghionea acesta a fost al doilea gol marcat la echipa naţională.

Nicolae Dică a înscris pentru 3-0 în minutul 55. El a primit o pasă de pe stânga de la Daniel Niculae şi l-a învins pe portarul Milan Bozovici cu o "scăriţă" din interiorul careului, la colţul lung.

Tot Dică a ridicat scorul la 4-0, în minutul 71, când a marcat cu un şut de la 25 de metri, în dreapta portarului. Nicolae Dică a ajuns la cota de şapte goluri la echipa naţională.

România: 1. Lobonţ (12. M. Popa '46, 23. Stăncioiu '78) - 2. Contra (13. Săpunaru '58), 4. Tamaş (14. Ghionea '46), 22. Şt. Radu, 3. Raţ (17. Moţi '46) - 6. Rădoi (19. Adr. Cristea '46) - 7. Fl. Petre (16. Nicoliţă '56), 11. Cociş (20. N. Dică '46), 5. Chivu (8. Codrea '46) - 10. Mutu (18. M. Niculae '46), 9. Marica (21. D. Niculae '46). Antrenor: Victor Piţurcă.

Fundaşul Dorin Goian, care vineri s-a accidentat la un antrenament, nu a fost trecut pe foaia de joc, el fiind menajat.

Meciul de sâmbătă, primul din istorie între reprezentativele României şi Muntenegrului, a prilejuit debutul în naţională al jucătorilor Cristian Săpunaru (Rapid) şi Eduard Stăncioiu (CFR Cluj).

Luni, reprezentativa României va pleca spre Elveţia, unde va disputa toate meciurile din grupa C de la Euro-2008: cu Franţa (9 iunie, Zurich), Italia (13 iunie, Zurich) şi Olanda (17 iunie, Berna).

 

Piţurcă şi-a criticat fundaşii

Antrenorul reprezentativei României, Victor Piţurcă, a declarat că, în ciuda victoriei cu scorul de 4-0, nu poate fi mulţumit de jocul "tricolorilor" în meciul amical cu Muntenegru şi i-a criticat pe fundaşii folosiţi în prima repriză, subliniind că au comis erori pe care Franţa le-ar fi speculat.

"Echipa Muntenegrului e una bună, a pus probleme, mai ales în prima repriză, deşi jucătorii nu au evoluat mult timp împreună. Mai sunt câteva zile în care trebuie să reglăm factorul fizic, psihic şi alte câteva lucruri care nu au mers azi. Concentrarea nu a fost la nivelul la care voiam eu, dar poate e normal, a fost o săptămână plină de antrenamente. Gândul jucătorilor se îndreaptă spre Euro, spre echipa Franţei, nu puteau să fie atât de concentraţi azi. Chiar dacă am câştigat la patru goluri, nu pot să spun că sunt mulţumit, mai ales de prima repriză. Sper ca Franţa să nu aibă ocaziile pe care le-a avut Muntenegru azi, pentru că sigur vom fi taxaţi", a spus Piţurcă.

Selecţionerul României a subliniat că a fost nemulţumit de evoluţia lui Ştefan Radu ca fundaş central şi, în general, de toţi apărătorii pe care i-a titularizat sâmbătă. "Ştefan Radu nu prea m-a mulţumit ca fundaş central. De fapt, nu m-a mulţumit jocul celor patru de pe linia de fund din prima repriză. Le spusesem despre Vucinici că este un jucător periculos şi să nu-i acorde spaţii", a explicat Piţurcă.

 

Piţurcă, interesat de sănătatea jucătorilor

Victor Piţurcă a vorbit şi despre situaţia fundaşilor Dorin Goian şi Cristian Chivu, care au probele la un călcâi, respectiv la umăr. "Echipa nu stă în unul sau doi jucători. Goian putea să intre şi azi în teren dacă voiam, dar i-am acordat câteva zile de pauză, ca să-i treacă complet durerea. Chivu s-a simţit foarte bine azi, niciun băiat nu a avut probleme", a spus selecţionerul.

Antrenorul primei reprezentative a pus numărul nu foarte mare de spectatori de la meciul cu Muntenegru pe seama valorii adversarului: "Pentru spectatori poate nu a existat un interes prea mare şi din cauză că nu era un adversar puternic şi poate aşteaptă turneul final. Pentru mine a fost doar un antrenament cu public şi m-a interesat ca jucătorii să fie sănătoşi".

Piţurcă a menţionat că deşi Olanda a remizat, scor 1-1, în meciul amical cu Danemarca, de joi, nu trebuie privită ca o echipă care traversează o pasă proastă.

Vorbind despre lipsa unui obiectiv clar la Euro-2008, Victor Piţurcă a spus: "E mai greu să faci obiective cu asemenea echipe în grupă. Noi trebuie să jucăm cât mai bine".

 

Adversarii din Muntenegru ne laudă

Selecţionerul Muntenegrului, Zoran Filipovici, a declarat că România şi-a arătat în meciul de sâmbătă puterea pentru Euro-2008 şi a acuzat o serie de probleme de arbitraj. "Noi am jucat bine în prima repriză, când puteam să marcăm un gol, două, chiar trei. Scorul a fost influenţat şi de penaltiul ratat de noi. Au fost nişte probleme de arbitraj în prima repriză. Cred că putea să arate un cartonaş roşu unui fundaş român, dar nu a vrut să strice atmosfera. A fost un meci bun pentru România înainte de Euro, şi-a arătat puterea pentru turneul final", a spus Filipovici.

 

Contra: „La Euro plecăm cu şansa a patra”

Fundaşul Cosmin Contra a declarat, sâmbătă seară, că, deşi reprezentativa României porneşte cu şansa a patra în grupa C la Campionatul European, în care va avea adversare Italia, Franţa şi Olanda, "tricolorii" pot fi "surpriza plăcută" a turneului final din Austria şi Elveţia.

"Trebuie să fim realişti şi să ştim că pornim cu şansa a patra. Noi nu ne vedem favoriţi, dar nici outsideri. Suntem încrezători că putem să fim surpriza plăcută a turneului final. Toţi care vom intra în teren, indiferent de nume, vom face totul pentru a câştiga pentru a produce surpriza de a trece de grupe", a spus Contra.

Internaţionalul român a precizat că evoluţia naţionalei României în prima repriză a partidei de verificare cu Muntenegru este îngrijorătoare. "Trebuie să fim puţin îngrijoraţi de prima repriză. S-a simţit puţin oboseala, pentru că în această săptămână am avut antrenamente destul de tari. În a doua repriză am dat trei goluri şi am avut multe faze de poartă. I-am obosit în prima repriză pe adversari, iar în a doua ceilalţi băieţi şi-au făcut datoria. Ne aşteptam la mai multă lume, dar ştiu că mulţi preferă să plece în week-end din Bucureşti. Dar, cei care au venit au văzut patru goluri, multe faze de poartă şi cred că sunt încrezători", a punctat Contra.

 

Chivu: „A fost o victorie de moral”

Căpitanul naţionalei României, Cristian Chivu, a declarat că victoria din meciul amical cu Muntenegru este una de moral înainte de Campionatul European şi a apreciat că evoluţia mai puţin reuşită din prima repriză a fost cauzată de lipsa de prospeţime şi de tensiunea existentă înaintea turneului.

"Plecăm la Euro cu un moral bun. N-am făcut o primă repriză strălucită, dar pe de o parte este de înţeles pentru că ne lipseşte un pic prospeţimea. Nu ne-a fost neapărat teamă de accidentări, dar probabil lipsa de prospeţime, tensiunea dinaintea turneului final şi, mai ales, munca din această săptămână şi-au pus amprenta asupra jocului", a spus Chivu, la Antena 1.

Fotbalistul legitimat la Internazionale Milano speră ca, deşi la amicalul cu Muntenegru publicul nu a fost atât de numeros pe cât se aşteptau, la meciurile de la Euro-2008 naţionala României să fie încurajată de mulţi suporteri, părere împărtăşită şi de mijlocaşul Florentin Petre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victorie concludentă, dar joc cu multe lacune în ultima verificare înainte de Euro.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Victorie concludentă, dar joc cu multe lacune în ultima verificare înainte de Euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei